Σχολή κατάρτισης γονέων από τη «διάβαση πεζών»

σεμινάριοΗ «διάβαση πεζών» στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη δημιουργία κοινωνικών δομών που θα υπηρετούν την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη πριμοδοτεί μία ακόμη δράση, που έρχεται να προστεθεί σ’ αυτήν του κοινωνικού φροντιστηρίου, το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία.

Η νέα αυτή δράση αφορά στην εκπόνηση ενός προγράμματος κατάρτισης γονέων.

Ο ρόλος του γονέα είναι ίσως ο πιο δύσκολος και σύνθετος ρόλος που καλείται να αναλάβει και να αναπτύξει ένας ενήλικας στην πορεία της ζωής του. Ιδιαίτερα κάτω από τη σημερινή οικονομική συγκυρία, οι ανάγκες και οι συνθήκες καθιστούν τον συγκεκριμένο ρόλο ακόμα πιο δύσκολο κάνοντας τους γονείς πολλές φορές να νιώθουν αβέβαιοι και αβοήθητοι. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, η «διάβαση πεζών» φιλοξενεί ένα πρόγραμμα σχολής γονέων, όπου οι τελευταίοι θα μπορούν να ενημερωθούν προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του έργου τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα (διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων) απευθύνεται σε γονείς παιδιών από 5 έως 15 ετών και ως στόχους έχει τη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων στην οικογένεια, την προαγωγή των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, πνευματικές, κοινωνικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης τους και γενικότερα τη στήριξη των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο.

Όσοι γονείς επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία στο τηλέφωνο 6946022753