Σε άθλια κατάσταση η παιδική χαρά της πλατείας ΙΚΑ

Πλατεία ΙΚΑ-ΣέρρεςΛάβαμε επιστολή την οποία υπογράφει «ένας συνειδητοποιημένος γονέας – πολίτης – φορολογούμενος με Δημοτικά Τέλη – της πόλης των Σερρών» σχετικά με την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά της πλατείας του ΙΚΑ και διερωτάται για τις υποχρεώσεις του Δήμου Σερρών απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες του:

Καλησπέρα,
μήπως ο Δήμος Σερρών πρέπει να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την παιδική χαρά της πλατείας ΙΚΑ, η οποία παρουσιάζει σημάδια ερημοποίησης και επικινδυνότητας για την ασφάλεια των παιδιών??
Πιο συγκεκριμένα:
1) Οι μισές – σχεδόν – κούνιες είναι χαλασμένες και σπασμένες, με τις αλυσίδες να κρέμονται.
2) Η τραμπάλα έχει χαλάσει από το καλοκαίρι του 2012 και εξακολουθεί να παραμένει μη λειτουργική και επικίνδυνη για ατυχήματα.
3) Το ξύλινο αυτοκινητάκι – δωρεά του αυτοκινητοδρομίου Σερρών είναι διαλυμένο με τα κομμάτια του να είναι διάσπαρτα στον χώρο και τις μεταλλικές βίδες να προεξέχουν.
4) Στη μια εκ των δύο τσουλήθρα, λείπει το πλαϊνό προστατευτικό ξύλο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν τα παιδιά από ύψος άνω του 1,5 μέτρου και να τραυματιστούν σοβαρά.
5) Υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια από γυαλί εντός του χώρου της παιδικής χαράς, προφανώς από ενήλικες που πίνουν τα ποτά τους εντός του χώρου αυτού τις νυχτερινές ώρες και μετά σπάνε τα μπουκάλια, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανός ένας σοβαρός τραυματισμός παιδιού που παίζει εντός του χώρου αυτού και πέφτει κάτω (συχνό φαινόμενο για παιδιά!)
6) Την Κυριακή 3/2/2013, διαπιστώθηκε από γονείς η παραβίαση των υποδοχών κερμάτων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παπάκια) εντός της πλατείας ΙΚΑ, όπισθεν του περιπτέρου. Ενημερώθηκε τηλεφωνικά η ΕΛ.ΑΣ τόσο για την διάρρηξη όσο και για την επικινδυνότητα ηλεκτροπληξίας, επειδή τα καλώδια δίπλα στις υποδοχές κερμάτων των εν λόγω μηχανημάτων, ήταν πλέον εμφανή και προσβάσιμα από τα παιδιά που ανέβαιναν στα μηχανήματα αυτά!!
7) Ο χώρος της παιδικής χαράς πλατείας ΙΚΑ είναι δυστυχώς σημείο διέλευσης και από παντός τύπου δικύκλων, τόσο ιδιωτών (delivery, ιδιώτες κτλ.) όσο και από ποδήλατα ενηλίκων, με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα τραυματισμού κάποιου παιδιού σοβαρά.
Σημείωση: Το παρόν μήνυμα αποστέλλεται και στην Αστυνομική Δνση Ν. Σερρών, καθόσον εκτιμώ πως για μερικά από τα προαναφερόμενα (παρ. 5 και 7), η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να εποπτεύει κατά διαστήματα τον χώρο και να προβαίνει τόσο στην πρόληψη των ανωτέρω δυσάρεστων καταστάσεων, όσο και στην καταστολή τους με την βεβαίωση των αναλόγων παραβάσεων.
Με εκτίμηση και καλοπροαίρετη κριτική,
ένας συνειδητοποιημένος γονέας – πολίτης – φορολογούμενος με Δημοτικά Τέλη – της πόλης των Σερρών.
Μ.Τ