Σε κρίσιμη φάση το θέμα του Πολιτιστικού Πάρκου και του Μουσείου ”Κωνσταντίνος Ξενάκης”

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον σύλλογο «Σερραίων Πολιτεία», συνεχίζονται οι προσπάθειες του σωματείου ”Σερραίων Πολιτεία” για την δημιουργία Πινακοθήκης και Μουσείου ”Κωνσταντίνου Ξενάκη”

Όπως είναι γνωστό υπάρχει πάντα η διάθεση σημαντικής δωρεάς έργων από τον καλλιτέχνη, αφού ένα μέρος βρίσκεται ήδη στη Σέρρες, αλλά και η πολιτική βούληση από την πλευρά του Δήμου Σερρών.

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τα εξής:

  1. Κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα INTEREG,από κοινού με το Δήμο Σερρών, για τη διαμόρφωση του παραχωρηθέντος κτιρίου στο στρατόπεδο Παπαλουκά .
  2. Οργάνωση έκθεσης έργων του Κωνσταντίνου Ξενάκη τον Μάιο του 2016 στο Ζιντζιρλί Τζαμί και παράλληλες εκδηλώσεις.
  3. Προετοιμασία και έκδοση μεγάλου αναδρομικού καταλόγου του έργου του Κωνσταντίνου Ξενάκη.
  4. Οριστικοποίηση των προτάσεων για τη διαμόρφωση και τις χρήσεις στο στρατόπεδο Παπαλουκά.

Για όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου έχει συνεχή συνεργασία με το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ολοκληρώθηκε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα η εκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Με συμμετοχή πολλών ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση – Στρογγυλή τράπεζα με θέμα:

«Παγκοσμιοποίηση, Βία και Σύγχρονη Τέχνη»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η οργάνωση έγινε με αφορμή τη λήξη της έκθεσης του Κωνσταντίνου Ξενάκη με θέμα: «HEL(L)AS! Παντού! HEL(L)AS EVERYWHERE!»

Ομιλητές ήταν ο Βασίλης Φιορεβάντες, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Στυλιάνα Γκαλινίκη, αρχαιολόγος Α.Μ.Θ. και ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, εικαστικός. Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Χρυσούλα Μήτρακα.

Παρόντες στην εκδήλωση από μέρους του συλλόγου ”Σερραίων Πολιτεία” οι Αριστοτέλης Νανιόπουλος, Δημήτρης Δημούδης, Βασίλης Γιαννογλούδης, Ελισάβετ Μωυσιάδου και Βασίλης Βαφειάδης.