Σε λειτουργία τα διόδια στον Προμαχώνα – 2,40€ η διέλευση των ΙΧ

Σε λειτουργία τα διόδια στον Προμαχώνα – 2,40€ η διέλευση των ΙΧ

Το βράδυ της Τετάρτης (25/5) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία, ορίζεται η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα καθώς και η τιμολογιακή χρέωση των διερχόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση Σπίρτζη – Τσακαλώτου, η χρέωση για τα διερχόμενα Ι.Χ. θα είναι 2,40 ευρώ, για τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα φορτηγά, λεωφορεία θα καταβάλλουν 6 ευρώ και τα μεγαλύτερα οχήματα 8,4 ευρώ.

Στην απόφαση αναφέρεται πως “ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Λαγκαδά-Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα, ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”.

Η έναρξη του σταθμού διοδίων στον Προμαχώνα ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα που συνδένται με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Εκκρεμεί, επίσης, η συμφωνία μεταξύ των Εγνατία Οδός ΑΕ και της Τράπεζας Πειραιώς για το δάνειο που είχε λάβει η πρώτη.

Σήμερα στην Εγνατία Οδό λειτουργούν επτά σταθμοί διοδίων, μαζί με τον σταθμό στα Μάλγαρα, ενώ υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προέβλεπε τη σταδιακή λειτουργία άλλων 11 σταθμών.