Σε Μαυροθάλασσα και Ηράκλεια ημερίδες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών για την «Κατ’οίκον νοσηλεία και ψυχιατρική Φροντίδα»

Σε Μαυροθάλασσα και Ηράκλεια ημερίδες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών για την «Κατ’οίκον νοσηλεία και ψυχιατρική Φροντίδα»

φροντίδα στο σπίτιΜε επιτυχία στέφθηκαν οι ημερίδες που διοργανώθηκαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στη Μαυροθάλασσα και την την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Ηράκλεια, από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών, στα πλαίσια του προγράμματος  «Κατ’οίκον Νοσηλεία και Ψυχιατρική Φροντίδα». Παρόμοια ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10/12 στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου ωρα 13.00-16.00  

Προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, της αστυνομίας, της εκκλησίας, της εκπαίδευσης, σύλλογοι, επαγγελματίες υγείας καθώς και εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου-φροντίδα στο σπίτι.

Μαυροθάλασσα

Την ημερίδα στην Μαυροθάλασσα άνοιξε με την ομιλία του ο κος Αθανάσιος Τσουβαλάς ( Ψυχίατρος ), ο οποίος κατά την διάρκεια της παρουσίασης του περιέγραψε μια περίπλοκη νόσο από την οποία υποφέρει το 1% του πληθυσμού , τη νόσο της Σχιζοφρένειας. Η παρουσίαση συνεχίστηκε με αναφορά των στόχων του προγράμματος «Κατ’οίκον Νοσηλεία και Ψυχιατρική Φροντίδα» καθώς και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίησή του.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία με θέμα «Ρόλος – επισκέπτρια υγείας και επίσκεψη κατ’οίκον»  της κας Γεωργίου Γεωργίας ( Επισκέπτρια Υγείας ) στην οποία αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα της επίσκεψης κατ’οίκον.

Στην συνέχεια, η κα Κουρτίδου Αναστασία( Κοινωνική Λειτουργός ) επισήμανε την σημασία του ρόλου του κοινωνικού λειτουργού στην επίσκεψη κατ’οίκον δίνοντας έμφαση στην ψυχοεκπαίδευση και στην υποστήριξη της οικογένειας του πάσχοντος.

Τέλος ο κος Βάκουλης Γεώργιος και η κα Μπελιά Σάσα ( Ψυχολόγοι ), παρουσίασαν τις βασικές αρχές της Κοινοτικής  Ψυχιατρικής ,τον ρόλο του ψυχολόγου στην Διεπιστημονική ομάδα και στις συνέπειες του στίγματος.

κεντρο ψυχικης υγειας

Ηράκλεια

Την ημερίδα στην Ηράκλεια άνοιξε με την ομιλία του ο κος Αθανάσιος Τσουβαλάς ( Ψυχίατρος ), ο οποίος κατά την διάρκεια της παρουσίασης του περιέγραψε μια περίπλοκη νόσο από την οποία υποφέρει το 1% του πληθυσμού , τη νόσο της Σχιζοφρένειας. Η παρουσίαση συνεχίστηκε με αναφορά των στόχων του προγράμματος «Κατ’οίκον Νοσηλεία και Ψυχιατρική Φροντίδα» καθώς και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίησή του.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία με θέμα «Ρόλος – επισκέπτρια υγείας και επίσκεψη κατ’οίκον»  της κας Κωνσταντινίδου Μόνικας ( Επισκέπτρια Υγείας ) στην οποία αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα της επίσκεψης κατ’οίκον.

Στην συνέχεια, η κα Ματζιάρη Αγγελική( Κοινωνική Λειτουργός ) επισήμανε την σημασία του ρόλου του κοινωνικού λειτουργού στην επίσκεψη κατ’οίκον δίνοντας έμφαση στην ψυχοεκπαίδευση και στην υποστήριξη της οικογένειας του πάσχοντος.

Τέλος οι κυρίες Βάσιου Αικατερίνη και Μπελιά Σάσα( Ψυχολόγοι ), παρουσίασαν τις βασικές αρχές της Κοινοτικής  Ψυχιατρικής ,τον ρόλο του ψυχολόγου στην Διεπιστημονική ομάδα και στις συνέπειες του στίγματος.