ser-expo-1_2015-DSC_0445Με απρόσμενη επιτυχία άνοιξε της πύλες της η 1η SER- EXPO την Παρασκευή 2/10, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που συνέρευσαν αθρόα το απόγευμα της Παρασκευής για να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα περισσότερο από 120 εκθετών σερραϊκών και μη. H έκθεση πραγματοποιείται το τριήμερο 2-3-4 Οκτωβρίου 2015 στο  χώρο του υπαίθριου παρκινγκ,  του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το απόγευμα με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με την κορδέλα των εγκαινίων να κόβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ Χρήστο Μέγκλα. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η σερραϊκής καταγωγής Λάουρα Ναργες.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης, οι δήμαρχοι Σερρών Π.Αγγελίδης, Σιντικής Φ. Δομουχτσίδης, Ηράκλειας Κλ. Κοτσακιαχίδης, Εμμ. Παππά, Δ. Νότας, Βισαλτίας, Αγνή Δουβίτσα,  περιφερειακοί και δημοτικοί, σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Παναγιώτης Καρύπογλου, καθώς και Σερραίοι επιχειρηματίες. Οι βουλευτές της Π.Ε. Σερρών δεν παρέστησαν καθότι βρίσκονται όλοι στην Αθηνα για την αυριανή ορκωμοσία τους στη Βουλή.

Χ.Μέγκλας: Στόχος η έκθεση να γινει θεσμός

Ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών  Χρήστος Μέγκλας στην ομιλία του ανέφερε ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι η έκθεση να καταστεί θεσμός και να βοηθήσει την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Π.Ε. Σερρών με κυριότερα το παρεμπόριο και την υψηλή φορολόγηση, σε σχέση με τη γειτονική Βουλγαρία. Επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης υποδομών, όπως το φυσικό αέριο, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των σερραϊκών επιχειρήσεων.

Τέλος κάλεσε τους Σερραίους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στα επιχειρηματικά φόρουμ που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή στο Επιμελητήριο.

 Δ.Μαρδάς: Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του ΕΒΕΣ για τη διοργάνωση της έκθεσης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών για τη πρωτοβουλία του να διοργανώσει την έκθεση και ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα 5/10 θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την προώθηση των εξαγωγών.

 Κ.Μίχαλος: Η ιδιωτική οικονομία θα φέρει την ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η προσπάθεια του ΕΒΕ Σερρών με την διοργάνωση της έκθεσης, στέλνει μήνυμα ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας συνεχίζει παρά τις αντίξοες συνθήκες να λειτουργεί δημιουργικά, ενώ όπως τόνισε πιστεύει ακράδαντα ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

Τη βεβαιότητα ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ενώ ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης είπε πως ο Δήμος είναι ανοιχτός στη συνεργασία με το ΕΒΕΣ και ότι θετει στη διάθεση του Επιμελητηρίου τους χώρους που έχει (πχ τα στρατόπεδα) για να διοργανώνεται εκεί η έκθεση με μεγαλύτερη άνεση.

Αδιαχώρητο από τους επισκέπτες

Μετά τη τέλεση των εγκαινίων εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που πλημμύρισαν τους χώρους της έκθεσης, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, αλλα γέμισαν και ικανοποίηση τους εκθέτες που «έτριβαν» τα μάτια τους από την απρόσμενη προσέλευση του κόσμου.

ser-expo-1_2015-[Group 0]-DSC_0533_DSC_0542-10 imagesΚαταπληκτική η συναυλία της Ελένης Τσαλιγκοπούλου

Στις 8.30 ο δρόμος μπροστά από το κτιριο της Αντιπεριφέρειας γέμισε από κόσμο που μαζεύτηκε για τη συναυλία της Ελένης Τσαλιγκοπούλου και το συγκρότημα boğaz musique. Η Ελένη Τσαλιγκοπούλου με τα τραγούδια, το κέφι και το μπρίο της, ξεσήκωσε το κοινό  για περισσότερο από τρεις ώρες κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την 1η ημέρα της έκθεσης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.