Serexpo: Εφαλτήριο για τα σερραϊκά προϊόντα & υπηρεσίες

Serexpo: Εφαλτήριο για τα σερραϊκά προϊόντα & υπηρεσίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εγκαινίασε την 3η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών Serexpo, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης

Ο αύλειος χώρος του Διοικητηρίου, κατάμεστος από τους επισκέπτες το βράδυ της Παρασκευής (29/9), πρώτη ημέρα λειτουργίας της 3ης διεθνούς επιχειρηματικής έκθεσης «Serexpo».

Με λαμπρότητα και υψηλούς προσκεκλημένους πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με την ΥΜΑΘ κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά να κόβει μαζί με τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ και εμπνευστή της έκθεσης, κ. Χρήστο Μέγκλα, την κορδέλα των εγκαινίων.

Στον αγιασμό που τελέσθηκε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Η ΥΜΑΘ σε δηλώσεις της τόνισε:

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τα εργαλεία, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, να μπορώ να τονίζω κάθε στιγμή, σε κάθε συζήτηση, την αξία που έχει ο Νομός μας. Η SerrExpo είναι μετά τη ΔΕΘ ο μεγαλύτερος περιφερειακός εκθεσιακός θεσμός και βοηθάει στην πραγμάτωση του οράματος για την ουσιαστική Αποκέντρωση, βάζοντας τις Σέρρες στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας και οι άνθρωποι της έχουν καταφέρει πολλά και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Με τις βάσεις που έχουμε θέσει είναι πλέον κοντά η μέρα που θα ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και θα αναστρέψουμε πλήρως το κλίμα, ώστε τα παιδιά μας, οι νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες μας, να έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους, και να μεγαλουργήσουν ξανά στον τόπο τους.

Στόχος η επόμενη Serexpo σε νέο χώρο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Μέγκλας ευχήθηκε η επόμενη Serexpo να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη», δίνοντας τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν πολλαπλάσιοι εκθέτες και επισκέπτες.

Ο κ. Μέγκλας αναφέρθηκε και σε όλα όσα θα πρέπει να προωθηθούν σε επίπεδο κινήτρων και υποδομών, ώστε να τεθούν οι βάσεις που θα επιτρέψουν το νομό Σερρών να ανακάμψει και να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά.

Βραβεύσεις

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησαν βραβεύσεις από τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ προς την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Μίχαλο, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παν. Σπυρόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωϋσιάδη.

Αναγκαίες παρεμβάσεις για την έξοδο από το τέλμα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών παρουσίασε με στοιχεία την υστέρηση που παρουσιάζει η περιοχή των Σερρών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το ποσοστό της μεταποίησης μειώθηκε στο 12% από το 46%.

Έκρινε αναγκαίες μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως η έλευση του φυσικού αερίου και η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, ώστε να επιτευχθεί μείωση του λειτουργικού κόστους των Σερραϊκών επιχειρήσεων και να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η στιγμή του χαιρετισμού του προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλου, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον κ. Μέγκλα, πλέκοντας το εγκώμιό του και ευχόμενος την επανεκλογή του στις Επιμελητηριακές εκλογές.

Με αφορμή την έναρξη της ‘’SEREXPO 2017’’ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΣ και επικεφαλής του συνδυασμού ‘’ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ’’ κος Βασίλης Καλαϊτζίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως:

“οι συμμετέχοντες, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες λαμβάνουν μέρος, διαθέτοντας  πολύτιμο προσωπικό χρόνο και κόστος, στην προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σερραϊκά προϊόντα και υπηρεσίες και να στηρίξουν την τοπική οικονομία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο. Θα πρέπει όλοι μαζί να πιστέψουμε στις απεριόριστες δυνατότητες του Ν. Σερρών, να κατοχυρώσουμε προϊόντα και υπηρεσίες, να ενημερώνουμε σωστά για τους νέους ορίζοντες που θα οδηγήσουν και πάλι την Π.Ε. Σερρών από τις τελευταίες, στις πρώτες θέσεις ανάπτυξης.  Καλή Επιτυχία’’

Εκατόν εξήντα εκθέτες

Εκατόν εξήντα εκθέτες παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες με προέλευση την περιοχή των Σερρών. Ο θεσμός έχει αγκαλιασθεί από την τοπική κοινωνία και πλέον αρχίζει να αποκτά και μεγαλύτερες διαστάσεις. κεντρίζοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών αλλά και εκθετών κι από άλλες περιοχές.

Παράλληλα πραγματοποιούνται ενημερωτικές ημερίδες και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων τόσο σε υπαίθρια διαμορφωμένο χώρο στη έκθεση, όσο και στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Σερρών και στο κτίριο του Διοικητηρίου.

Παρουσίες-απουσίες

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ), Μιχάλης Τζελέπης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Αναστάσιος Μεγαλομύστακας (Ενωση Κεντρώων). Ελαμψαν δια της απουσίας των οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή (σ.σ. οι οποίοι προφανώς  είχαν σοβαρότερες ασχολίες).

Η παρουσίαση της τελετής των εγκαινίων έγινε από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ κ. Νίκο Υποφάντη.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πρώτα ονόματα

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης που οδηγούν στον εκθεσιακό χώρο της Serexpo, με τα καταστήματα να είναι γεμάτα από κόσμο. Ασφυκτικά γεμάτος ήταν ο συναυλιακός χώρος της έκθεσης, όπου το βράδυ της Παρασκευής τραγούδησε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ο κόσμος ήταν ακόμη περισσότερος, ενώ στην κεντρική σκηνή ανέβηκε η αειθαλής Αννα Βίση, που παρά το ψιλόβροχο κράτησε τον ενθουσιασμό των θεατών. Την Κυριακή το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει το εκρηκτικό διδυμο Βανδή-Παπαρίζου