«ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ» με θέματα της ιστορίας των Σερρών από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ου αιώνα

«ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ» με θέματα της ιστορίας των Σερρών από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ου αιώνα

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών  παρουσίασε  σε ειδική εκδήλωση, στις 13 Απριλίου 2016,  στην αίθουσα  «Γ. Χρηστίδης», του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών, τον τρίτο τόμο της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης «ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ». Η θεματολογία του τρίτου τόμου καλύπτει ποικίλα επιστημονικά πεδία. Οι εισηγήσεις του παρόντος τόμου είναι πρωτότυπες και αναφέρονται χρονολογικά σε θέματα της ιστορίας των Σερρών από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ου αιώνα.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημήτρης Δημούδης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και χορηγός της έκδοσης κ. Βασίλειος Γιαννογλούδης και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών   κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

ΕΜΕΙΣ-Σερραϊκσ Συμμεικτα-11Τα περιεχόμενα του τρίτου τόμου παρουσίασαν με επιστημονική προσέγγιση η κ. Σύλια Ζέττα, Πρόεδρος του Συνδέσμου  Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο κ. Αντώνης Φραγγεδάκης, Δικηγόρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Ο κ. Δημήτριος Σταματόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήματος Βαλκανικών και Ανατολικών σπουδών, ανέπτυξε με ιδιαίτερη ζωντάνια το θέμα:

 «Βαλκάνιοι Εθνικισμοί κατά το 19ο αιώνα: από τη Γαλλική Επανάσταση μέχρι τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο».

Την εκδήλωση συντόνισε  η κ. Ελισάβετ Μωυσιάδου Γενική Γραμματέας της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

ΕΜΕΙΣ-Σερραϊκσ Συμμεικτα-07Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, οι μοναχές Αδελφή Βρυέννη και Αδελφή Θεοκτίστη, εκπρόσωποι της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών,  ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.  Ιωάννης Μωυσιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Δημήτρης Δάπης, ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών κ. Κολόμοιρος, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουάσινγκτον κ. Τζών Γεωργόπουλος, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης μας και πλήθος κόσμου.