Σερραϊκό το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του ΡΙΟ (φώτος)

Σερραϊκό το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του ΡΙΟ (φώτος)

Σερραϊκής καταγωγής η καταπληκτική Αννα Κορακάκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή φέρνοντας την πρώτη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Απο τη Νιγρίτα η μητέρα της

Η απίστευτη 20χρονη αθλήτρια που η μητέρα της είναι από τη Νιγρίτα (το γένος Χριστοδούλου) δικαίωσε όσους την πίστευαν και έλεγαν ότι αποτελεί τη νέα φουρνιά του ελληνικού αθλητισμού. Περνώντας τρίτη από τον προκριματικό στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι γυναικών ήταν σταθερή στον τελικό και προσπαθώντας ακόμα περισσότερο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Μάλιστα κάποια στιγμή ήταν πρώτη, αργότερα έπεσε στην 6η θέση, αλλά με σταθερές βολές κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προπονητής ο πατέρας της

Απίστευτος άθλος για ένα 20χρονο κορίτσι και το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στη σκοποβολή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920. Αμέσως μετά το τέλος των προσπαθειών της, η Αννα πήγε δίπλα στον πατέρα της Τάσο Κορακάκη, που είναι προπονητής της και τον αγκάλιασε.

Στην απονομή με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο της, χαιρόταν την κάθε στιγμή και έστελνε φιλιά στον πατέρα της…

Να επισημάνουμε ότι τα 10 μέτρα δεν είναι το δυνατό της αγώνισμα, καθώς είναι καλύτερη στα 25 μέτρα…

H ίδια δήλωσε: «Είμαι συγκινημένη που κατέκτησα το μετάλλιο, ειδικά μετά από μία δύσκολη χρονιά που είχα εγώ και ο προπονητής μου. Ολα, όπως πήγαν καλά και αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μου όλα αυτά τα χρόνια!»

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Κίνα και την Τσανγκ η οποία έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ ασημένια ήταν η Ρωσίδα Βαταράσκινα!

Στα ημιτελικά ο Μασσιαλάς

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο σερραϊκής καταγωγής Αλέξανδρος Μασσιαλάς αγωνίζεται με την ομάδα των ΗΠΑ έφτασε στα ημιτελικά της ξιφασκίας και στις 10.30μμ  θα αντιμετωπίσει τον Αγγλο αθλητή με στόχο να περάσει στο μεγάλο τελικό.

(στοιχεία απο το gazzetta.gr)