Σερραίος μαθητής του 3ου Λυκείου στην Ολυμπιάδα Φυσικής στην Ινδονησία

Σερραίος μαθητής του 3ου Λυκείου στην Ολυμπιάδα Φυσικής στην Ινδονησία

Επιτυχία μαθητή του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία

Ο Στράτος Αντωνογλούδης είναι μαθητής της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Σερρών και διαγωνίσθηκε στην α’φάση του διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης 2017» στις 11 Μαρτίου κατά την οποία κατέλαβε την 2η θέση πανελλαδικά.

Η β’ φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 54 μαθητών/τριών που αρίστευσαν Πανελλαδικά στην προηγούμενη φάση στις 22 Απριλίου στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος και σ’ αυτήν τη φάση όπου κατέκτησε την 2η θέση πανελλαδικά.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ο μοναδικός πανελλήνιος διαγωνισμός στη Φυσική που οδηγεί σε Ολυμπιάδα.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Σερρών Νικόλαος Δημούδης:

Ο Στράτος θα πάει στην Αθήνα στις 9 Ιουλίου όπου θα προετοιμαστεί στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία από 16 έως 24 Ιουλίου.

Είναι ένα παιδί με ιδιαίτερη ευφυία και ευστροφία στις φυσικές επιστήμες. Από την Α’ λυκείου μέχρι και την Γ’ λυκείου είναι σταθερά στην κορυφή. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν μέλος της ομάδας EUSO (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών) με την οποία το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών κατέκτηκε Πανελλαδική διάκριση.

Επίσης κατά την τρέχουσα χρονιά συμμετείχε και σε άλλους διαγωνισμούς, όπως της Βιολογίας στον οποίο κατέλαβε τη 5η θέση Πανελλαδικά στην α’ φάση και της Χημείας που κατέλαβε την 15η θέση πάλι Πανελλαδικά.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΑΕΙ καθώς και στην Ολυμπιάδα Φυσικής και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά του.