Σερραίος οδηγός φορτηγού ανάμεσα στους αγνοούμενους του Norman Atlantic

Σερραίος οδηγός φορτηγού ανάμεσα στους αγνοούμενους του Norman Atlantic

norman atlanticΈνας  Σερραίος βρίσκεται ανάμεσα στους αγνοούμενους του Norman Atlantic και πρόκειται για τον 60χρονο Νικόλαο Σαγιρίδη, οδηγό φορτηγού και πατέρα τριών παιδιών από τους Επταμύλους.

“Ελπίζουμε να τον βρούμε ζωντανό, έστω και βαριά τραυματισμένο. Θα ψάξουμε σε όλα τα νοσοκομεία τη Ιταλίας”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιος του οδηγού φορτηγού, Κώστας Σαγιρίδης, λίγο πριν πάρει τις τελευταίες οδηγίες από την εταιρία “ΑΝΕΚ LINES” για να επιβιβαστεί με τη σύζυγο του, στο αεροπλάνο για Ιταλία το μεσημέρι της Παρασκευής 2/1, με άλλους 17 συγγενείς των εννέα μέχρι τώρα αγνοουμένων Ελλήνων επιβατών.

«Ο πατέρας μου είναι τριάντα χρόνια οδηγός φορτηγού και δεν είχε ποτέ ατύχημα. Ήταν πολύ έμπειρος. Θα τα έχει καταφέρει», δήλωσε ο Κώστας Σαγιρίδης,

Ο αγνοούμενος 60χρονος οδηγός Νίκος Σαγιρίδης, από τους Επταμύλους Σερρών, πατέρας τριών παιδιών, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως οδηγός σε μία Αυστριακή εταιρεία και ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη, μέσω Ιταλίας. Τα Χριστούγεννα τα πέρασε με την οικογένειά του, στους Επταμύλους, όμως για την Πρωτοχρονιά έπρεπε να ταξιδέψει με το φορτηγό του. Η τελευταία επικοινωνία που είχε με τα παιδιά του ήταν το πρωί της Κυριακής, από τότε μέχρι και σήμερα οι δικοί του άνθρωποι ζουν το δικό τους Γολγοθά.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 5.45, ενημέρωσε μέσω κινητού τηλεφώνου τα παιδιά του για το συμβάν, όπως και δεκάδες επιβάτες στο πλοίο, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Αμέσως ο γιος του ειδοποίησε τις αρχές, ενώ τον παρότρυνε μα κρατήσει την ψυχραιμία του, λέγοντάς του ότι όλα θα πάνε καλά.

Για τη νότια Ιταλία αναχώρησαν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συγγενείς αγνοουμένων από τη Βόρεια Ελλάδα, που επέβαιναν στο πλοίο «Norman Atlantic»…

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους δήλωσαν ότι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα και να τους αναζητήσουν οι ίδιοι,με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν.
Η αναζήτηση των αγαπημένων τους προσώπων θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές αρχές και την πλοκτήτρια εταιρία και με τη βοήθεια διερμηνέα και γιατρού, κυρίως στα νοσοκομεία της Ιταλίας όπου διακομίστηκαν επιβάτες του μοιραίου πλοίου.

Στο μεταξύ σήμερα (2/1)το κουφάρι του πλοίου ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Πρίντεζι. Ένας από τους εισαγγελείς στους οποίους έχει ανατεθεί η έρευνα των αιτιών του δυστυχήματος μεταβαίνει στο Μπρίντιζι, προκειμένου να ανέβει στο πλοίο και να εξακριβώσει αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του.

«Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καρντινάλι, προσθέτοντας ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό. Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει αύριο στο Norman Atlantic, κάτι που ενδέχεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, εκτίμησε πως «σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι δέκα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε».

Σημειώνεται ότι το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εννέα Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο «Norman Atlantic» και φέρονται ως αγνοούμενοι. Είναι οι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ