ΣΕΡΡΕΣ: Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας με 379 ελέγχους και 16 προσαγωγές

ΣΕΡΡΕΣ: Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας με 379 ελέγχους και 16 προσαγωγές

αστυνομια-ελεγχοςΕλέγχθηκαν συνολικά 379 άτομα, 248 οχήματα και 23 καταστήματα, προσήχθησαν 16 άτομα και βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την Πέμπτη 12.06.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών οι οποίες εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Σερρών, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης Σερρών.

Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 32 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 379 άτομα, εκ των οποίων 313 ημεδαποί και 66 αλλοδαποί, 248 οχήματα, καθώς και 23 καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 16 άτομα, εκ των οποίων 6 ημεδαποί και 10 αλλοδαποί και βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση Σερρών, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών και την αυξημένη αστυνομική παρουσία. Υποστηρίζει δε πως: “Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών”.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.