ΣΕΡΡΕΣ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

ΣΕΡΡΕΣ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ πολιούχων των Σερρών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Τετάρτη (8/11) το πρωϊ με την λιτάνευση των εικόνων των πολιούχων των Σερρών, Παμμεγίστων Ταξιαρχών και της Παναγίας Κοσμοσώτειρας (από τις Φέρες Εβρου και η οποία θα φιλοξενείται έως στις 10/11 στις Σέρρες) , παρουσία πλήθους πιστών.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό ναό προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Με την παρουσία τους λάμπρυναν τις εκδηλώσεις, προσκεκλημένου του Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεολόγου, οι Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Λιτάνευση υπο άσχημες καιρικές συνθήκες

Η πομπή που σχηματίσθηκε για τη λιτάνευση των εικόνων διέσχισε τις οδούς Ν. Πλαστήρα- Β. Βασιλείου- Πλ. Ελευθερίας, καθώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν κατέστει δυνατο να πραγματοποιηθεί η αρχική προγραμματισμένη λιτάνευση από τις οδούς (Ν.Πλαστήρα,-Β.Βασιλείου-Ερμου-Πλατεία Ελευθερίας)

Για τον ίδιο λόγο δεν τελέσθηκε αρτοκλασία στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ η πομπή κατέληξε και πάλι στον ιερό μητροπολιτικό ναό.

Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα

Τα καταστήματα της πόλης των Σερρών παρέμειναν κλειστά, ενώ λειτούργησαν οι Δημόσιες υπηρεσίες, το ΤΕΙ, τα δικαστήρια και οι Τράπεζες. Ο Δήμαρχος Σερρών έδωσε ημιαργία στους Δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αποχώρησαν από την εργασία στις 13.00.