ΣΕΡΡΕΣ: Μαθητές των Σχολείων έκαναν πράξη τη δράση «Στολίζω την πόλη μου»

ΣΕΡΡΕΣ: Μαθητές των Σχολείων έκαναν πράξη τη δράση «Στολίζω την πόλη μου»

Στις 17 Δεκεμβρίου 2015, πρωινές ώρες, o Δήμος Σερρών και  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών πραγματοποίησαν για 4η συνεχή χρονιά τη δράση με τίτλο «Στολίζω την πόλη μου».
Σκοπός της εκδήλωσης  είναι τα σχολεία του Δήμου να συμμετέχουν ενεργά στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για την πόλη τους, για να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη έχοντας την καλλιτεχνική σφραγίδα των μαθητών στη διαμόρφωση του εορταστικού κλίματος.

Μαθητές, Καθηγητές  και Δάσκαλοι της πόλης μας επιμελήθηκαν το στολισμό φυσικών ελάτων (διατέθηκαν δωρεάν συνολικά 20 Φυσικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από τον Δήμο Σερρών) που στήθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου της οδού Κ. Καραμανλή και 8 δέντρα στην πλατεία Ελευθερίας δίνοντας μια εορταστική εικόνα στην πόλη μας.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και από ένα γκρουπ με σαξόφωνα του Μουσικού Σχολείου που χάρισε μια ιδιαίτερη μουσική νότα.

Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 450 περίπου παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο., το 2ο Δ.Σ., το 4ο Δ.Σ., το 7ο Δ.Σ., το 20ο Δ.Σ., το 21ο Δ.Σ., το 25ο Δ.Σ. Σερρών, το Πειραματικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και τον Παιδικό  Σταθμό Ουράνιο Τόξο.

Μουσικη-στολισμός-πεζόδρομος-Σέρρες05433Τα δέντρα της Πλατείας Ελευθερίας στόλισαν τα παιδιά του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ-ΤΕΕ).

Τέλος βραβεύθηκε από την καλλιτεχνική επιτροπή,  για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το δέντρο που στόλισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και για την Δευτεροβάθμια το δέντρο που στόλισε το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, με την απονομή  αναμνηστικών δώρων από τον Δήμαρχο Σερρών, κ. Πέτρο Αγγελίδη και  απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων  σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Σοφία Μπιτζίδου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, κ. Πούλιο Ιωάννη και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, κυρία Ευθυμιάδου Σοφία, στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων, στους καθηγητές και δασκάλους συνοδούς, τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων που επιμελήθηκαν τα στολίδια των δέντρων και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι απέδειξαν ότι διαθέτουν μεράκι και καλλιτεχνικές ανησυχίες.