Σέρρες: Πήραν μπρος τα τρακτέρ – εκατοντάδες έφτασαν στον Προμαχώνα

περισσότερα απο 500 τρακτερ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λευκώνα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο τελωνείο του Προμαχώνα

Σέρρες: Πήραν μπρος τα τρακτέρ – εκατοντάδες έφτασαν στον Προμαχώνα

Τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Ε.Ο. Σερρών Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, παράταξαν για ένα περίπου τρίωρο οι Σερραίοι αγρότες το πρωί της Παρασκευής 15/1, ως πρώτη μορφή αντίδρασης ενάντια στο επικείμενο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Αρχικά τα τρακτερ συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Λευκώνα. Η αστυνομία απέκλεισε τον κόμβο και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κατευθύνονταν από Σέρρες προς Θεσσαλονίκη ή Προμαχώνα και το αντίστροφο διεξάγονταν από παρακαμπτηρίους.

Λευκώνας-αγρότες_2Η ισχυρή αστυνομική δύναμη στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες, δεν κατάφερε να εμποδίσει τους 800 και πλέον αγρότες με τα τρακτέρ τους και στις 14.30 οι αγρότες μετακίνησαν τα εκατοντάδες τρακτερ που είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο και κατευθύνθηκαν προς το τελωνείο του Προμαχώνα (40 χλμ από τον κόμβο του Λευκώνα)

Οι αγρότες έχουν σκοπό να αφήσουν τα μηχανήματά τους παρατεταγμένα στις δυο πλευρές του δρόμου, στο τελωνείο, και όχι να το κλείσουν, ενώ την Δευτέρα θα υπάρξει συνέλευση, για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση.

τρακτερ-πορεια-Προμαχώνα_n“Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας“, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας “δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία”.

Το «ραντεβού» αγροτών και κτηνοτρόφων, είχε καθοριστεί δυο μέρες, την Δευτέρα (18/1), ενώ τονίζεται ότι είναι έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης,

Συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές των Σερρών

Στο μεταξύ την εμφάνισή τους στις πλατείες της Αλιστράτης και της ευρύτερης περιοχής έκαναν από το πρωί τα πρώτα αγροτικά μηχανήματα, ύστερα από την απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, που ελήφθη στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους και νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Agrotica .

Το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα μέλη του Αδέσμευτου Aγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης για το σημείο που παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, ενισχύοντας ένα από τια 3 μπλόκα που θα δημιουργηθούν στην Π.Ε. Σερρών.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγρότες της περιοχής του Δραβήσκου και Παγγαίου που ετοιμάζουν μπλόκο στην Παλαιοκώμη.

Εν αναμονή προσδιορισμού της ημερομηνίας καθόδου τους στην Εγνατία οδό,στο ύψους των Ν.Κερδυλίων, βρίσκονται και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Μαυροθάλασσας.
«Δεν έχει σημασία ποιο μπλόκο θα επιλέξουν αρκεί να βγουν στο δρόμο. Είμαστε σε κατάσταση πολέμου» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Κασάπογλου.