Σέρρες: Τετραμελής συμμορία νεαρών, είχε ρημάξει 10 καταστήματα και αυτοκίνητα σε …μια εβδομάδα!!!

Οι δράστες έβγαλαν 6.500 ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα - Πουλούσαν τα αντικείμενα που έκλεβαν στη Θεσσαλονίκη...

Σέρρες:  Τετραμελής συμμορία νεαρών, είχε ρημάξει 10 καταστήματα και αυτοκίνητα σε …μια εβδομάδα!!!

Η αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας κλοπής καταστημάτων και οχημάτων στην πόλη των Σερρών.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 4 ημεδαποί ηλικίας 17, 20, 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 16 Οκτωβρίου του 2015, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν συστηματικά κλοπές οχημάτων και καταστημάτων στην πόλη των Σερρών, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Δρώντας πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες, πήγαιναν στα καταστήματα που επέλεγαν με κλεμμένα οχήματα, τα οποία αφού χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των εμπορευμάτων, αλλά και για την διαφυγή τους, στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι τα μέλη της σπείρας διέρρηξαν 3 καταστήματα, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά -εμπορεύματα και αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε ένα ακόμη, ενώ αφαίρεσαν συνολικά 6 αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα εμπορεύματα που αφαίρεσαν από τα καταστήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 6.500 ευρώ, τα πουλούσαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των ατόμων που διατέθηκαν τα κλοπιμαία, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται ότι οι 4 νεαροί άντρες και κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.