ΣΕΡΡΕΣ: Θετική στάση του Υφυπουργού Εξωτερικών Α.Γεροντόπουλου για μείωση των βουλευτών και ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Θα ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, εκεί θα πρέπει να γίνουν τομές. Το σημερινό Σύνταγμα προβλέπει αριθμό βουλευτών από διακόσιους μέχρι τριακόσιους, είμαστε στους τριακόσιους, αλλά μπορούν να μειωθούν
«Θα ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, εκεί θα πρέπει να γίνουν τομές. Το σημερινό Σύνταγμα προβλέπει αριθμό βουλευτών από διακόσιους μέχρι τριακόσιους, είμαστε στους τριακόσιους, αλλά μπορούν να μειωθούν

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ‘Ακης Γεροντόπουλος, βρέθηκε στις Σέρρες, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημάρχου Σιντικής Απόστολου Καρύδα, «Σελίδες Εκστρατείας και Προσφυγιάς» σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, αργά το απόγευμα της Κυριακής (23/2), από την Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών «’Αγιος Πολύκαρπος», στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, εξέφρασε, τη θετική του στάση, στην πρόταση για μικρότερη Βουλή και την ταυτόχρονη ενίσχυση του ρόλου τού Προέδρου της Δημοκρατίας που πρόκειται να θέσει σε δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Θα ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, εκεί θα πρέπει να γίνουν τομές. Το σημερινό Σύνταγμα προβλέπει αριθμό βουλευτών από διακόσιους μέχρι τριακόσιους, είμαστε στους τριακόσιους, αλλά μπορούν να μειωθούν. Ο Αντώνης Σαμαράς και στο παρελθόν, έχει κάνει αυτές τις προτάσεις, έχει μιλήσει για διακόσιους βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, για αποσύνδεση του ρόλου του βουλευτή από τον ρόλο του υπουργού και επομένως αυτά όλα θα πέσουν στο τραπέζι, αρκεί να γίνουν αποδεκτά από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου και του πολιτικού κόσμου, διότι για να γίνει μία συνταγματική αναθεώρηση δεκτή, χρειάζονται επαυξημένες πλειοψηφίες» επισήμανε ο κ. Γεροντόπουλος.

Επίσκεψη στην Πρώτη Σερρών
Ο υφ. Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος με την ευκαιρία της παρουσίας του στις Σέρρες δεν παρέλειψε να επισκεφτεί την Πρώτη, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 
Ο υφυπουργός ξεναγήθηκε στο σπίτι της οικογένειας Καραμανλή (σ.σ. όπως τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται σε σημαίνοντες επισκέπτες, ενώ εξαίρεση αποτέλεσε η επίσκεψη του Ι.Ιωαννίδη, επίσημου υποψηφίου Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, οπου η οικ.Καραμανλή θέλησε προφανώς να δείξει ότι δεν θέλει το διχασμό της παράταξης) από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, (με συμβολική υποψηφιότητα στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου το 2012, αλλά προαλείφεται η ηγετική συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές διεξαχθούν)  
Δήλωσε πως αισθάνθηκε συγκίνηση καθώς: «αυτοί που πιστεύουν στο έργο του Κ. Καραμανλή,  το θεωρούν οδηγό. Σε αυτή τη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, χρειαζόμαστε τέτοια φωτεινά παραδείγματα για να δούμε πως θα βγούμε από την κρίση που βιώνει η πατρίδα μας. Ο Καραμανλής έβαλε τις βάσεις με την σθεναρή του θέση  να ενταχθούμε στην ΕΟΚ τότε και Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα».

<

p>Ο υφυπουργός Εξωτερικών, δεν απέφυγε να ρίξει τα βέλη του προς την αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση αντιδρά σε οτιδήποτε προτείνει η κυβέρνηση. Θα δούμε, περιμένουμε και τις δικές τους προτάσεις γιατί δεν είναι μόνο να αντιδράς πρέπει να κάνεις και αντιπροτάσεις. Ως τώρα δεν έχουμε δει κάτι το εποικοδομητικό» είπε ο κ. Γεροντόπουλος.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος λέγοντας: «Έχουμε ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη, από μας που ζούμε εδώ πέρα, μένει να το διατηρήσουμε και να το μεγαλώσουμε».
Κατά την άφιξή του στις Σέρρες, συναντήθηκε με μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου «Εβριτών» του νομού Σερρών, και ενημερώθηκε για τη δράση του Συλλόγου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες του από τον Έβρο, στις Σέρρες.