ΣΕΡΡΕΣ: Με τη «σφραγίδα» Καραμανλή, 30 νέοι μυήθηκαν σε θέματα Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής από το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (φωτος)

ΣΕΡΡΕΣ: Με τη «σφραγίδα» Καραμανλή, 30 νέοι μυήθηκαν σε θέματα Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής από το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (φωτος)

Το τριήμερο 1-3 Ιουλίου η πόλη των Σερρών φιλοξένησε ένα πρωτοποριακό σεμινάριο πολιτικής επιμόρφωσης 30 νέων, ηλικίας έως 35 ετών, από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πρόκειται για τη 2η Πολιτική Ακαδημία, την πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα (η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαϊου στο Λουτράκι), την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σκοπός του σεμιναρίου

Σκοπός να προσφέρουν την ευκαιρία σε ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, στρατηγικής και επικοινωνίας.

Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας στις Σέρρες διαδραμάτισε ο βουλευτής του Νομού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Καραμανλή, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το απόγευμα της πρώτης ημέρας απεύθυνε εναρκτήρια ομιλία στους συμμετέχοντες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εισηγητές

Στη διάρκεια του σεμιναρίου βρέθηκαν στις Σέρρες και ήταν εισηγητές, μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην έναρξη του σεμιναρίου την Παρασκευή (1/7) χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Gala στο Roof Garden του Ξενοδοχείου Φίλιππος Ξενία, όπου προσκεκλημένοι ήταν τοπικοί παράγοντες της ΝΔ και ΜΜΕ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 02.07.2016, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρώην Υπουργό, κ. Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Ίδρυμα Αντενάουερ

Είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Αντενάουερ δραστηριοποιείται στις Σέρρες, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας καθώς αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU).

Διατηρώντας πάνω από 80 αντιπροσωπείες και 200 προγράμματα σε περισσότερες από 120 χώρες, κύριο μέλημα του Ιδρύματος Αντενάουερ είναι η προώθηση της δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Το Ίδρυμα Αντενάουερ διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας με το Ίδρυμα Καραμανλή, το οποίο ιδρύθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Μακεδόνα πολιτικού με στόχο την πληρέστερη διαφώτιση των ιστορικών γεγονότων της μεταπολεμικής περιόδου και την ενεργή υποστήριξη της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης. Τα δύο Ιδρύματα έχουν υλοποιήσει από κοινού με μεγάλη επιτυχία σειρά δράσεων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αυτή η πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή έρχεται σε συνέχεια των διαρκών προσπαθειών του για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, και ειδικότερα των νεότερων μελών της, τα οποία αποτελούν το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της και το μοχλό για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

2 Responses to "ΣΕΡΡΕΣ: Με τη «σφραγίδα» Καραμανλή, 30 νέοι μυήθηκαν σε θέματα Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής από το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (φωτος)"

  1. ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   4 Ιουλίου 2016 at 11:59

    Ανεξάρτητος, Το ίδρυμα δεν ανακοίνωσε ονόματα επιμορφούμενων να δούμε ποιά λουλούδια θα μας κυβερνήσουν οσονούπω;