“ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ”, καταγγελια και προτασεις για την αναβαθμιση και αναπτυξη ολης της περιοχης σχετικα με τις δυο λουτροπολεις

“ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ”, καταγγελια και προτασεις για την αναβαθμιση και αναπτυξη ολης της περιοχης σχετικα με τις δυο λουτροπολεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΏΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΡΥΔΑ 
Κύριε Δήμαρχε,
όπως γνωρίζετε, επισκεφτήκαμε την λουτρόπολη Σιδηροκάστρου πρόσφατα προκειμένου να βοηθήσουμε 1ον στην προβολή των Λουτρών Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου και 2ον σε επισημάνσεις προβλημάτων των δυο λουτροπόλεων.
Σε αυτήν μας την επιστολή θέλουμε να τονίσουμε και ίσως να καταγγείλουμε τα θέματα που αφορούν (λιμνάζουν εδώ και χρόνια), τις νέες εγκαταστάσεις που σήμερα σχεδόν βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Το θέμα του Νέου Ξενοδοχείου που αν δεν κάνουμε λάθος άρχισε να κατασκευάζεται όταν εσείς ήσασταν στα πρώτα σας βήματα ως δήμαρχος.
Το κόστος αν δεν κάνουμε λάθος ξεπέρασε μέχρι σήμερα το 1 δις σε ελληνικά χρήματα.
Πάνω σε αυτό το θέμα θέλουμε να τονίσουμε ότι όσες φορές κάποιος, και κυρίως ένας λουόμενος, επισκεφτεί την λουτρόπολη ασφαλώς το μάτι του θα πέφτει σε αυτό το κτίσμα που σήμερα έχει καταντήσει ένα στοιχειωμένο κτίριο και απορούμε γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια λύση.
Ένα άλλο είναι ότι αυτό το κτίριο που πριν από λίγα χρόνια κατασκευάστηκε όπως η «Θερμαλία Πηγή» με κόστος πάνω από 300.000 ευρώ.
Θέλω να σας θυμίσω ότι στα εγκαίνια που έγιναν από τον προκάτοχο σας με «νταούλια και κλαρίνα» και εσείς ήσασταν εκεί και διαμαρτυρηθήκατε που δεν σας έδωσαν το λόγο να πείτε κάτι μιας και ήσασταν ο πατέρας της λουτρόπολης. Παράλληλα δείξατε θαυμασμό για την νέα αυτή πετυχημένη επένδυση που όμως μετά από 6 μήνες κατέρρευσε.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι και αυτή η επένδυση πήγε στράφι, και βλέποντας κάποιος περαστικός το σημερινό κατάντημα αυτής της επένδυσης, αναρωτιέται γιατί αυτή την σπατάλη των 300.000 ευρώ μέχρι σήμερα δεν την καταγγείλατε, για το ποιος φταίει για αυτό το κατάντημα και γιατί αυτή η επένδυση κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Ένα άλλο πρόβλημα για τους λουόμενους είναι ότι δεν υπάρχει ένα μεταφορικό μέσον σε τακτικά δρομολόγιο από λουτρά σε όλη την περιοχή για να μην αισθάνεται κανείς ότι αντί για μπάνια τον στείλαμε για μερικές μέρες εξορία .
Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις για τους λουόμενους ενώ θέλουμε να τονίσουμε ότι οι λουτρικές εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές και είναι το μόνο πράγμα που κρατά μέχρι σήμερα αρκετούς λουόμενους .
Το εστιατόριο, εκτός από παλιό, είναι κάπως μακριά από τις λουτρικές εγκαταστάσεις και αυτό για αρκετούς ηλικιωμένους είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.
Επίσης προτείνουμε ένα μικρό μεταφορικό μέσον λεωφορείο 20 θέσεων, να συνδέσει τις λουτροπόλεις Αγκίστρου, Σιδηροκάστρου και τα γύρω χωριά για να μπορούν οι λουόμενοι να αφήνουν χρήματα στην αγορά, γιατί αυτός είναι και ένας στόχος της ανάπτυξης των Ελληνικών λουτροπόλεων, όπως Υγεία και καταπολέμηση της ανεργίας σε όλους τους τομείς.
Εμείς σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με αυτές μας τις επισημάνσεις είναι να καταγγείλουμε για τα 2 πρώτα θέματα αυτήν την λεηλασία των χρημάτων και να ζητούμε ευθύνες όχι μόνο από τον σημερινό δήμαρχο του δήμου ΣΙΝΤΙΚΗΣ, αλλά και από τους προηγούμενους.
Ένα άλλο πο υ ζητάμε είναι αν ο Δήμος έχει στο πρόγραμμα του την συνολική αναβάθμιση και μάλιστα και των δυο λουτροπόλεων μιας και η πολύ ανταγωνιστική λουτρόπολης ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ της γειτονικής Βουλγαρίας είναι αυτή που σε λίγο θα τραβήξει όλο τον θεραπευτικό τουρισμό της περιοχής.
Εμείς κύριε δήμαρχε ζητούμε μια ολοκληρωμένη απάντηση για το θέμα αν βέβαια το επιθυμείτε, γιατί πολλοί δήμαρχοι σε κάθε τέτοιο αίτημα μας πάντα κάνουν τον Κινέζο…
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της Νέας Λουτρόπολης του πρώην δήμου Απολλώνιας, με δική μας πρωτοβουλία, σήμερα βρίσκεται στην δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα κληθήκαμε από τον πρωτοδίκη που έχει τον φάκελο της έρευνας δυο φορές για καταθέσεις που αφορούν το μεγάλο έγκλημα των 24 εκ ευρώ, αφού σχεδόν η όλη αυτή επένδυση έχει καταστραφεί.
Το ίδιο και στο Παρανέστι, στην Αγία Παρασκευή όπου ένα μέρος της λουτρόπολης παραμένει γιαπί, κάτι που για πολλά χρόνια την ιδία τύχη είχαν από το ΕΟΤ και τα λουτρά Κυλλήνης κ.λπ.
Με αυτές μας τις επισημάνσεις ζητούμε μια απάντηση αν βέβαια το επιθυμείτε.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Θεσσαλονίκη 20.10.2012