Σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους με καθυστέρηση έως και 70ημέρες!

Πετρέλαιο θέρμανσης_αντλιαΚαταβάλλεται σήμερα,μέσα Μαρτίου, για πρώτη φορά μέσα στο 2013, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους που ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία. Το ποσό ανέρχεται στα 37,7 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό δικαιούνται 278.489 πολίτες σε όλη την Ελλάδα, ενώ συγκριτικά με την τελευταία πληρωμή, ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί. Αυτό κρίνεται φυσικό αφού αντιστοιχεί στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο που θεωρούνται από τους πιο κρύους μήνες του Χειμώνα. Ενώ η πρώτη πληρωμή που έγινε πριν τις εορτές των Χριστουγέννων περιελάμβανε και δικαιούχους που είχαν φροντίσει από την περσινή περίοδο να εφοδιαστούν πετρέλαιο θέρμανσης. 

Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το επίδομα θα καταβάλλονταν εντός 15 ημερών (με μέγιστο της 40 ημέρες για την πρώτη περίοδο λειτουργίας του συστήματος)

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικρατεί στην Κυβέρνηση είναι ότι λίγες ώρες πριν να ανακοινωθεί ότι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων, ο αρμόδιος Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας, σε ερώτηση των Π.Κουκουλόπουλου και της Αντιπροέδρου της Βουλής Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για το που βρίσκεται το θέμα, δεν γνώριζε (!!!) και υποσχέθηκε να το δει μεχρι το τέλος της συνεδρίασης και να τους ενημερώσει. (κάτι το οποίο δεν έγινε). Για να βγει λίγη ώρα αργότερα η ανακοίνωση…