ΣΙΝΤΙΚΗ «Αμή τι άλλο, πρέπει να σεβόμαστε και να λέμε αλήθειες στους συνδημότες μας».

Σιδηρόκαστρο-πλατεια[Του Ιωάννη Γιάντσιου – δικηγόρου
 Δημότης Καμαρωτού]
Έχω υποχρέωση προς κάθε συνδημότη μου να δημοσιοποιήσω όλα τα γεγονότα που γνωρίζω και αφορά τον δήμο μας, διότι, ότι έχει να κάνει με τον δήμο δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να είναι κρυφό ή μυστικό. Τα κρυφά και τα μυστικά έχουν συνδιαλλαγή, διότι όπως λέει και ο λαός μας, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Πριν 2 χρόνια με πλησίασε ο νυν δήμαρχος και μου ζήτησε να τον συνδράμω νομικά για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ανομίας που υπήρχε στους συνδημότες μας και να επέλθει η δικαιοσύνη στον δήμο. “Ορκιζόταν” ότι θα πράξει ότι πρέπει για να πραγματοποιηθεί ο σκοπός. Υποσχέθηκε πως θα δώσει και τον εαυτό του για τον αγώνα προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Έτσι και συνεργάστηκα μαζί του έως και δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του, προσφέροντας τις νομικές μου γνώσεις για το καλό του δήμου μου. Όσο δεν είχε εκλεγεί ζητούσε ‘’καθημερινός’’ τις νομικές μου συμβουλές για όλα τα θέματα. Τα δύο (2) αυτά έτη δεν εκτέθηκε ποτέ από τις δικές μου νομικές συμβουλές που ήταν σύννομες με τους νόμους του κράτους, κατά ομολογία και του ιδίου. Αν δεν είναι έτσι, τον προκαλώ να μου αναφέρει που, τι, πότε, δεν έπραξα ότι ορίζει η νομιμότητα, με αποδείξεις όμως. Άλλως θα είναι ένας απλός συκοφάντης.
Του ζήτησα πριν αλλά και μετά την εκλογή του, να πάρουμε κάποια μέτρα σχετικά με τον δήμο που είναι τα εξής: 
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι η κατάργηση της/των μόνιμων θέσεων του νομικού τμήματος του δήμου. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι όπως όλοι γνωρίζεται.
Να ελεγχθούν (ΕΔΕ) από τον δήμο μας (και να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν) οι υποθέσεις, Λιανάκη, Κοιλάδα, Λουτρά, θερμοκήπια, όπου έχουμε καταγγελίες, δικαστικές και ποινικές εν εξελίξει διαδικασίες οι οποίες είναι πολύ σοβαρές και μπορούν να εκθέσουν τον δήμο μας.   
Ο διαχωρισμός με κόκκινη γραμμή μεταξύ αυτών που έβλαψα αποδεδειγμένα τον δήμο μας, πως πρέπει να περάσουν στο περιθώριο και στη δικαιοσύνη και μια νέα δημοτική αρχή, φερέγγυα να επιτελέσει πραγματικά έργο που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος μας.  
Να τιμήσουμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες για ένα δήμο, δίπλα στον πολίτη, με αίσθηση δικαιοσύνης, ακέραιο στις αποφάσεις του και βέβαια αμείλικτοι σε κάθε ατασθαλία που πιθανόν συναντήσουμε.
Ξέρετε ποια ήταν η απάντησή του, τα ξέρω, αλλά να τα αφήσουμε για αργότερα??? τώρα προέχουν οι πολιτικές αποφάσεις??? Θα κινηθούμε πολιτικά???   Μάλιστα.… έτσι θα φέρουμε την νομιμότητα …αργότερα…
Αυτό ήταν λέω, που πριν τις εκλογές σε όλους τους τόνους έλεγε πως θα τα αλλάξουμε όλα!! Τι έγινε, οι υποσχέσεις για αλλαγή;;; Πάλι τζίφος!! Έμειναν τα χαιρετίσματα από την πλευρά του προς την οικογένεια μου/μας. Όλοι που συναναστρέφονται μαζί του θα ξέρουν ότι πάντα ως ευγενικός άνθρωπος, στέλνει τα χαιρετίσματα στην οικογένεια  σ΄  αυτόν που συνομιλεί. Τέλος πάντων, τι μεταστροφή είναι αυτή με το που λάβαμε την εξουσία… Ξεχάσαμε γιατί παλεύαμε!!!. Τι άποψη έχει για τους δημότες μας, πως μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια αν δεν κάνουμε την αλλαγή που ευαγγελιζόμασταν.  
Παρεμπιπτόντως είναι δυνατόν, ο επικεφαλής του δήμου να οργανώσει την ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. στην Λέσχη Αξιωματικών του στρατού!! Και κανένας δεν αντέδρασε σ΄ αυτήν την απαράδεκτη κίνηση που υποτιμά την δημοκρατία μας!!!!! Σε θέματα συμβολισμού της δημοκρατίας, δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου ότι, μπορεί να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι να παρακολουθήσουν την τελετή.. Να υπενθυμίσω ότι, στα χρόνια της επταετίας οι ορκωμοσίες γινόταν στα δημοτικά κτίρια και όχι στις λέσχες των αξιωματικών. Και αυτοί ακόμη σέβονταν την (κατ΄ επίφαση για αυτούς) δημοκρατία. Αλήθεια, δέχθηκε και η αντιπολίτευση να ορκισθεί στη Λέσχη Αξιωματικών!!! Κανείς τους δεν σήκωσε το ανάστημα να ζητήσει να ορκισθεί στο φυσικό του χώρο που είναι το δημοτικό μέγαρο. Σεβασμό προς την δημοκρατία τουλάχιστον. Αν κάποιος ορκίστηκε στο δημοτικό μέγαρο εύγε του.. υπάρχει κάποιος;;;   
Γιάντσιος Ιωάννης – δικηγόρος
 Δημότης Καμαρωτού