Σίτιση και στέγαση για τους 100 πρόσφυγες

Σίτιση και στέγαση για τους 100 πρόσφυγες

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν 100 περίπου Γεζίντι πρόσφυγες που διαβιούν στη δομή φιλοξενίας των Σερρών δόθηκε τις τελευταίες μέρες καθώς μετά από παρέμβαση του τμήματος προσφυγικού-μεταναστευτικού του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν οι άδειοι οικίσκοι για να φιλοξενηθούν και παράλληλα δόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια.

δεν είχαν τη δυνατότητα στέγασης και φαγητού

Να θυμίσουμε ότι εδώ και περίπου ένα μήνα Γεζιντί που έφτασαν στο καμπ των Σερρών ζούσαν σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα στέγασης και φαγητού, όπως οι υπόλοιποι, επειδή δεν ήταν εγγεγραμμένοι. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξυμένο καθώς οι νέοι πρόσφυγες αναγκάζονταν να φιλοξενούνται από τους παλαιότερους διαμένοντες στη δομή με αποτέλεσμα σε έναν οικίσκο να διαβιούν έως και 18 άτομα.

λύση στο πρόβλημα

Την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα του τμήματος προσφυγικού του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δομή και απαίτησε από το υπουργείο να λύσει το πρόβλημα, να ανοίξουν δηλαδή οι άδεια οικίσκοι που παρέμεναν κλειδωμένοι για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, και να ξεκινήσει η παροχή της κάρτας ανθρωπιστικής βοήθειας προς όλους.

Την Παρασκευή εγράφησαν τελικά όλοι οι πρόσφυγες Γεζιντί και ξεκίνησε και η παροχή της κάρτας. Την Πέμπτη αναμένεται νέα επίσκεψη του τμήματος για να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου.