Σπείρα 4 ατόμων άδειαζε παγκάρια από εκκλησίες των Σερρών

Σπείρα 4 ατόμων άδειαζε παγκάρια από εκκλησίες των Σερρών

Η άμεση κινητοποίηση και η μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη 4 ατόμων που ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές Ιερών Ναών στις Σέρρες.
Πρόκειται για 4 υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 24, 25, 26 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Πιάστηκαν στον Προμαχώνα κατά τη φυγή τους

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι τη Παρασκευή (17-02-2017) τα ξημερώματα κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πήγαν σε Ιερό Ναό σε περιοχή των Σερρών και επιχείρησαν να τον διαρρήξουν πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και διέφυγαν.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι 4 άντρες να εντοπιστούν και να συλληφθούν λίγες ώρες αργότερα στον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα απ’ όπου και προσπάθησαν να εξέλθουν με το όχημα τους από την χώρα.

Χτυπησαν παγκάρια τριών εκκλησιών

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 4μελής ομάδα, δρώντας τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του 2017 ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία διέρρηξαν 3 Ιερούς Ναούς ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν έναν ακόμη σε διάφορες περιοχές των Σερρών, απ’ όπου και αφαίρεσαν από τα παγκάρια το συνολικό χρηματικό ποσό των 800 ευρώ καθώς και 2 ασημένια δισκοπότηρα.

Κατάσχεση οχήματος και διαρρηκτικών εργαλείων

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσω μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.