Σπόροι κάνναβης: Αυτά είναι τα 4 βασικά είδη

Αν είσαι λάτρης της κάνναβης και πιστεύεις πως γνωρίζεις τα πάντα για αυτή, τότε αυτό το άρθρο έρχεται να σε διαψεύσει. Ήξερες ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη σπόρων κάνναβης και δεν είναι όλα τα ίδια;

Παρακάτω θα μάθεις τα 4 βασικά είδη των σπόρων κάνναβης που υπάρχουν και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το εντυπωσιακό φυτό, με τις τεράστιες ευεργετικές ιδιότητες.

  • Αυτόματοι σπόροι κάνναβης

Τα αυτοφυή φυτά κάνναβης, αρχίζουν να ανθίζουν μόνα τους, μέσα σε ένα διάστημα 2-4 εβδομάδων από την βλάστηση. Οι κλασσικές ποικιλίες Indica και Sativa αποτελούν φωτοπεριοδικά φυτά.

Αυτό σημαίνει πως εκτίθενται συνήθως σε 12 ώρες φωτός, προκειμένου να ανθίσουν σε κλειστούς χώρους, αλλά μπορεί να μην έχουν αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσουν την περίοδο άνθισής τους, πριν μικρύνουν οι μέρες, σε αντίθεση με τα αυτοφυή στελέχη.

Οι αυτόματοι σπόροι, προκύπτουν από θηλυκά φυτά, τα οποία ανθίζουν σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Μπορείς να βρεις αυτόματους σπόρους κάνναβης, εδώ.

 

  • Θηλυκοί σπόροι κάνναβης

Οι θηλυκοί σπόροι κάνναβης σχεδιάζονται ειδικά, ώστε να παράγουν μόνο θηλυκά φυτά. Συνήθως, ένας σπόρος κάνναβης μπορεί να εξελιχθεί είτε σε αρσενικό, είτε σε θηλυκό φυτό. Η όλη διαδικασία καθορίζεται από τα χρωμοσώματα Χ και Υ.

Η ‘θηλυκοποίηση’, είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία, κατά την οποία τα θηλυκά φυτά ρυθμίζονται έτσι ώστε να αποκτούν την αρσενική γύρη που χρειάζονται, προκειμένου να παραχθούν σπόροι.

Ένα φυτό κάνναβης, που διαθέτει 2 χρωμοσώματα Χ, θα είναι 99% θηλυκό και θα παράγει μόνο άνθη.

  • Σπόροι κάνναβης εξωτερικού χώρου

Οι σπόροι κάνναβης εξωτερικού χώρου, προκύπτουν από φυτά κάνναβης, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις εξωτερικές συνθήκες και μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς  και ανοιχτούς χώρους, όπως είναι η ύπαιθρος.

Αυτά τα φυτά είναι πιο κατάλληλα για μεσογειακά κλίματα.

  • Σπόροι κάνναβης CBD

Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν τα φυτά που προορίζονται για πολλαπλές φαρμακευτικές χρήσεις. Πρόκειται ουσιαστικά, για φυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα στην ουσία της κανναβιδιόλης (CBD). Η κανναβιδιόλη είναι γνωστή για τις τεράστιες ευεργετικές ωφέλειες που έχει, απέναντι σε ένα πλήθος ασθενειών και παθήσεων. Τόσο σωματικών, όσο και ψυχικών.

Πού μπορείς να βρεις τους καλύτερους σπόρους κάνναβης;

Μπες τώρα στο Organic Oil και βρες 100% βιολογικούς σπόρους κάνναβης, υψηλής ποιότητας, σε μια μεγάλη ποικιλία.