Στ.Φωτιάδης: «Τα γραφεία της ΔΕΥΑΣ χαρακτηριστικό δείγμα κατασπατάλησης των πόρων των Σερραίων δημοτών»

Το συνολικό ποσό, λοιπόν, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια €. Από αυτά τα χρήματα, μόλις τα μισά εξασφαλίσθηκαν από το ΥΠΠΕΡΑ και το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο, θα βγει από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης, δηλαδή το έργο θα το πληρώσουν οι δημότες.
Το συνολικό ποσό, λοιπόν, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια €. Από αυτά τα χρήματα, μόλις τα μισά εξασφαλίσθηκαν από το ΥΠΠΕΡΑ και το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο, θα βγει από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης, δηλαδή το έργο θα το πληρώσουν οι δημότες.

«Κάθε ευρώ που σπαταλήθηκε για την προκλητική απλοχωριά των νέων γραφείων της ΔΕΥΑΣ, αφαιρέθηκε από τις κοινωφελείς ανάγκες των Σερραίων δημοτών»  καταγγέλλει με δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» στο Δήμο Σερρών, σχετικά με τα γραφεία της ΔΕΥΑΣ που εγκαινιάστηκαν την Κυριακή από τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

     Την Κυριακή (23/2) εγκαινιάσθηκαν τα «γραφεία της ΔΕΥΑΣ». Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο δεν θεωρείται και δεν είναι αναπτυξιακό, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα κατασπατάλησης των πόρων των Σερραίων δημοτών, από τη δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη.

    Είναι σχεδόν εγκληματική η κατασπατάληση και ειδικά σε μία εποχή που οι δημότες δεν έχουν καν τα βασικά για να συντηρήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους. Τη στιγμή που οι αγροτικοί οικισμοί του Δήμου Σερρών βιώνουν την πλήρη απουσία έργων κοινωνικής ωφέλειας, ο δήμαρχος προκαλεί. Κι αυτό γιατί κάθε ευρώ που σπαταλήθηκε για την προκλητική απλοχωριά των νέων γραφείων της ΔΕΥΑΣ, αφαιρέθηκε από τις κοινωφελείς ανάγκες των Σερραίων δημοτών.

    Ακούσαμε ψελλίσματα για δήθεν εξοικονόμηση των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑΣ. Δυστυχώς, πολύ σύντομα θα καταλάβουν οι δημότες πόσο περισσότερο θα τους επιβαρύνουν η νέα ΔΕΥΑΣ και ο δήμαρχος.

   Το συγκεκριμένο έργο είναι μια κοινωνική σπατάλη, μια πρόκληση και αποτελεί το «κύκνειο άσμα», δηλαδή το τέλος, της δημαρχιακής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη.

Στοιχεία για το έργο

«Αλιεύσαμε» στοιχεία μέσα από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», τα οποία αποδεικνύουν το μέγεθος της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Η σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου ανέρχεται στο 1.657.092,90€. Σε αυτό το ποσό προσθέτουμε 73.630€ για τη σύνταξη των προπαρασκευαστικών μελετών συν 160.000€, περίπου, για προμήθειες και μικροαναθέσεις. Το συνολικό ποσό, λοιπόν, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια €. Από αυτά τα χρήματα, μόλις τα μισά εξασφαλίσθηκαν από το ΥΠΠΕΡΑ και το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο, θα βγει από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης, δηλαδή το έργο θα το πληρώσουν οι δημότες.

   Το κόστος καθαριότητας του προηγούμενου κτιρίου, ανερχόταν σε 9.000€ το χρόνο, ενώ πλέον το κόστος «εκτοξεύεται» σε 22.000€ το χρόνο, γεγονός που ακυρώνει τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Αγγελίδη, ότι «γλυτώνουμε» 45.000€ το χρόνο από τα ενοίκια.

   Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδό 4.260 τ.μ. και οι 42 εργαζόμενοι στεγάζονται στα μόλις 450 τ.μ., ενώ οι 40 εργαζόμενοι του τεχνικού προσωπικού, παραμένουν ουσιαστικά εξοστρακισμένοι στο μηχανοστάσιο, κάτω από άθλιες συνθήκες.

   Παράλληλα, τίθεται κι ένα ακόμη ερώτημα. Τι θα γίνει με το οικόπεδο όπου υποτίθεται ότι θα ανεγείρονταν το νέο κτίριο της ΔΕΥΑΣ και που στοίχισε 400.000€; Να υποθέσουμε ότι πρόκειται για «πεταμένα λεφτά»;