Ξεκινά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχιας στον Δήμο Σερρών

Ξεκινά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχιας στον Δήμο Σερρών

Εγκαινιάστηκαν και ξεκινάει η λειτουργία των εγκαταστάσεων του προγράμματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην οδό Ν. Νικολάου 15.

Το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογενειών Φίλων Ψυχικής Υγείας (ΣΟΦΨΥ).

 Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αρβανίτη – Αγιαννίδου Σταυρούλα, της προέδρου του ΣΟΦΨΥ κ. Νομίδου Λένα και πλήθος κόσμου.

          Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λειτουργήσουν  οι εξής 6 (έξι) κοινωνικές δομές:

  • –      Κοινωνικό παντοπωλείο
  • –      Δομή παροχής συσσιτίων
  • –      Κοινωνικό φαρμακείο
  • –      Δημοτικός Λαχανόκηπος
  • –      Τράπεζα χρόνου
  • –      Γραφείο Διαμεσολάβησης

           Το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας συνολικού προϋπολογισμού 816.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με το ΣΟΦΨΥ, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει διάρκεια δύο ετών και θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι έως 30 ετών.

          Το έργο αυτό υπέβαλλε ο Δήμος Σερρών ως συμπράττοντας ΟΤΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογενειών Φίλων Ψυχικής Υγείας (ΣΟΦΨΥ), ο οποίος είναι ο δικαιούχος φορέας για την υλοποίηση της πρότασης.

          Η πρόταση συντάχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ) για λογαριασμό του Δήμου Σερρών και η ΑΝΕΣΕΡ είναι η εταιρεία που υποστηρίζει την υλοποίηση του σχεδίου.

          Η πρόταση υποβλήθηκε από το Δήμο Σερρών στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 04-05-2012 και εγκρίθηκε στις 26-06-2012.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε δηλώσεις του τόνισε , ότι στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων ευρισκομένων σε κατάσταση φτώχειας, μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από όλες τις κοινωνικές Δομές προς τους ωφελούμενους.

Advertisements