Στάση πληρωμών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ

Στάση πληρωμών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ

ΕΒΖ-εργοστάσιο ΣερρώνΔυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 250 εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ με την άφιξη της νέας χρονιάς, αφού όπως κατήγγειλε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλος Βαρκάκης «πήγαμε να πληρωθούμε τον μισθό μας στην τράπεζα και δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ. Ψάχνοντας το τι συμβαίνει, πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών μας, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή».

«Μου είπανε ότι αυτό έγινε προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στους τευτλοπαραγωγούς που ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Επί σειρά πέντε χρόνων να μην πληρώνουν τους 250 εργαζομένους της ΕΒΖ, δεν πρόκειται και πάλι να ισοφαρίσουν τις οφειλές τους στους καλλιεργητές».

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρκάκης, η ανησυχία των εργαζομένων αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας είναι έντονη και όπως είπε: «Τέλος της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνει συνάντηση με τη διοίκηση προκειμένου να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που παρέδωσαν φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Όπως εξήγησε, αυτό προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη διοίκηση της ΕΒΖ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε γίνει στην Αθήνα με τον διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς, απ’ όπου και αναμένεται να ληφθεί δάνειο. Ανέφερε ακόμη πως γίνονται συζητήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου εντός του Ιανουαρίου να γίνει η παράδοση, στην ΕΒΖ, των τεύτλων που έχουν μείνει στα χωράφια λόγω της κακοκαιρίας.

Πρόκειται, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπογιαννίδης, για 2.500 στρέμματα με περίπου 20.000 τόνους τεύτλα.