Στέφανος Φωτιάδης -«Δυναμική πορεία Ανάπτυξης»: Στόχος η αύξηση των θέσεων εργασίας και η τοπική οικονομική ανάπτυξη

Στέφανος Φωτιάδης -«Δυναμική πορεία Ανάπτυξης»: Στόχος η αύξηση των θέσεων εργασίας και η τοπική οικονομική ανάπτυξη

«Κοινωνικό κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνική οικονομία και ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και ανάπτυξης» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η παράταξη «Δυναμική πορεία Ανάπτυξης» με επικεφαλής τον Στέφανο Φωτιάδη στο ξενοδοχείο Phillipos Xenia.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Στέφανος Φωτιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

 «Στην προσπάθεια εμπλουτισμού και επικαιροποίησης του προγράμματος συνεχίζουμε την τρίτη κατά σειρά ημερίδα με τίτλο  Κοινωνική -Πολιτική Ανάπτυξη στην Αυτοδιοίκηση παρουσιάζοντας και αναλύοντας  το καινούργιο εργαλείο που είναι η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.

 Η αυτοδιοικητική μας παράταξη ανεξάρτητη από κόμματα απευθύνεται σε όλους τους Σερραίους και καλεί όλους τους νέους  σε μία κοινή προσπάθεια συνεργασίας να λύσουμε προβλήματα και να ενδυναμώσουμε την απασχόληση και την τοπική ανάπτυξη».

Η Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης, πάντα κοντά στο Σερραίο δημότη, στις ανάγκες και στις ανησυχίες του, ανοίγει διάλογο για καινοτόμες παρεμβάσεις.

Εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας με ημερίδες, επισκέψεις, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, με τους κοινωνικούς φορείς, τους πολίτες και τις κρατικές υπηρεσίες. Ακούμε, καταγράφουμε, προτείνουμε.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου και της ενημέρωσης, η Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:  

«Κοινωνικό κράτος, Τοπικη αυτοδιοίκηση, Κοινωνική οικονομία και Ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και ανάπτυξης».

Από τους εισηγητές δόθηκε έμφαση και αναλύθηκαν οι έννοιες, συνταγματικό κράτος, κοινωνικοί θεσμοί, κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, κράτος πρόνοιας, κοινωνική οικονομία και κοινωνική πολιτική.

Στόχος των εισηγητών ήταν να γνωρίσουν οι Σερραίοι δημότες το πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σερρών με τους φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως και να κατανοήσουν το στρατηγικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στον συντονισμό και των τριών πυλώνων οικονομίας (Δημόσια – Ιδιωτική – Κοινωνική) για την αύξηση των θέσεων εργασίας και την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την εκδήλωση:

Στη Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης πιστεύουμε βαθύτατα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει στον τόπο μας ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, πως οφείλει να λειτουργεί ως πυλώνας Δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής. Πιστεύουμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει και να προωθήσει την ανάπτυξη. Γι’ αυτό και ως δημοτική αρχή θα στηρίξουμε τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας με πράξεις και όχι με λόγια.

Η κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Phillipos Xenia το βράδυ της Δευτέρας (10/12), μας έδειξε πως ο Σερραίος δημότης διψά για καινοτόμες παρεμβάσεις, αναζητά την ενημέρωση και στηρίζει τις ουσιαστικές προσπάθειες.

Εμείς αφουγκραζόμαστε, σχεδιάζουμε, προτείνουμε, πράττουμε.