Στέφανος Φωτιάδης: «θα πρέπει να επικρατούν δημοκρατικοί όροι και συνθήκες για τη διεξαγωγή μίας αντικειμενικής, διακαναλικής συζήτησης».

Στέφανος Φωτιάδης: «θα πρέπει να επικρατούν δημοκρατικοί όροι και συνθήκες για τη διεξαγωγή μίας αντικειμενικής, διακαναλικής συζήτησης».

Δημαρχείο-Σερρών-φωτιαδης-2014Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (23/5) το μεσημέρι, αιτιολογώντας τη μη συμμετοχή του στο debate που διοργάνωναν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί των Σερρών και μετά το κλίμα «λασπολογίας» που καλλιεργήθηκε από κάποια ΜΜΕ και blogs των Σερρών, που ενέπλεξαν και πρόσωπα της οικογένειάς του.

Με αυτό τον έμμεσο τρόπο, θέλοντας προφανώς να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, ουσιαστικά κατήγγειλε ότι το debate θα ήταν «στημένο».

Ο κ. Στέφανος Φωτιάδης ευχαρίστησε όλους τους δημότες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν τόσο στο συνδυασμό του, όσο και στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι ο συνδυασμός του θα συνεχίσει με ηρεμία, νηφαλιότητα και με παρουσία που αποπνέει σεβασμό προς τους δημότες.

Απεύθυνε  ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις δημότισσες κι όλους τους δημότες, να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας, ενισχύοντας το τρίπτυχο «συμμετέχουμε- ψηφίζουμε- διαμορφώνουμε».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους δημοσιογράφους δηλώνοντας ικανοποιημένος από το επίπεδο συνεργασίας.

Ο υπ. Δήμαρχος Σερρών υπογράμμισε πως ορισμένοι «κύκλοι» (σ.σ. δεν τους κατονόμασε) επιχείρησαν αυτή την εβδομάδα να δημιουργήσουν συνθήκες τεχνητής έντασης και πόλωσης και πως «συνεχίζουν να δημιουργούν πολεμικό κλίμα και να λασπολογούν, διότι δεν έχουν άλλα επιχειρήματα».

«Ένιωσα την αδικία, αλλά και εντάσεις χωρίς ουσία. Εμείς, όμως, ενώνουμε τους Σερραίους και δεν τους χωρίζουμε. Ξεχνάμε το χθες και προχωράμε στην επόμενη μέρα,» δήλωσε ο κ. Στέφανος Φωτιάδης.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τη συμμετοχή του ή μη, τελικά, στη διακαναλική συζήτηση, ο υπ. Δήμαρχος Σερρών υπενθύμισε πως η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε αρχικά από το συνδυασμό του, πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι πάντα διαθέσιμος σε ανοιχτούς διαλόγους, αλλά επεσήμανε πως θα πρέπει να επικρατούν δημοκρατικοί όροι και συνθήκες για τη διεξαγωγή μίας αντικειμενικής, διακαναλικής συζήτησης.

Υποσχέσεις για δημοτική επιχορήγηση του «Μαθητόκοσμου»

Το θέμα του «Μαθητόκοσμου» και της «απαίτησης» της δημοτικής αρχής να καταβληθούν χρήματα από πλευράς του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, για την ενοικίαση ουσιαστικά των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», τέθηκε από τους δημοσιογράφους, με τον κ. Στέφανο Φωτιάδη να δηλώνει «θυμωμένος» (sic) για την εν λόγω απόφαση της δημοτικής αρχής και να δεσμεύεται για την εξ ολοκλήρου επιχορήγηση του μεγάλου θεσμού του «Μαθητόκοσμου», που- όπως είπε χαρακτηριστικά- προωθεί την άμιλλα μεταξύ εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των μαθητών.