Στέφανος Φωτιάδης: Το νερό απειλεί την συνοχή του Δήµου

Στέφανος Φωτιάδης: Το νερό απειλεί την συνοχή του Δήµου

Πρόχειρη και ανεύθυνη χαρακτήρισε τη διοίκηση και το έργο της δημοτικής παράταξης του Πέτρου Αγγελίδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 1 Απριλίου, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Φωτιάδης, μαζί με μέλη της παράταξής του «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης» έκανε λόγο για έλλειψη σχεδιασμού, διάθεσης συνεργασίας και οράματος από την δημοτική αρχή, της οποίας την εκλογή χαρακτήρισε, μάλιστα, «πρωταπριλιάτικο αστείο».

Την χαρακτήρισε πρόχειρη, ανεύθυνη, ανέτοιµη µε µεθοδεύσεις και επιλογές λαϊκισµού. «Προχωρούµε σε µία αποτίµηση της παρουσίας της στη δεύτερη αυτή περίοδο όχι αβασάνιστα αλλά ύστερα από αρκετό χρονικό διάστηµα. Η δηµοτική αρχή παρεµβαίνει µόνο στα δικά µας παιδιά, στα δικά της αιτήµατα και όποιος φωνάζει περισσότερο γίνεται κάποιο έργο», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Υποστήριξε ότι µετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης πεζοδρόµησης στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλές καταγγελίες για κακοτεχνίες ενώ παρατήρησε ότι επιδεικνύεται µία ανεκτικότητα προς τους εργολάβους.

Διοίκηση

Μιλώντας για τη διοικητική οργάνωση του Δήμου, ο κ.Φωτιάδης έκανε λόγο για συγκεντρωτισμό αρμοδιοτήτων, αλλά και για ασαφή διάκριση αρμοδιοτήτων, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και χάος στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς τον Δήμο. Υποτίθεται ότι πρέπει ο Δήμος να ευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά, αντ’ αυτού, το μόνο που ενδιαφέρει την παράταξη του κ.Αγγελίδη είναι οι φωτογραφίες και το θεαθήναι»

Έργα

Αναφερόμενος στο κομμάτι των έργων, ο κ.Φωτιάδης μίλησε για προχειρότητα, αλλά και για κακή εκτίμηση των δαπανών, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον Δήμο. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης επεσήμανε πως δέχεται καθημερινά καταγγελίες για ελλιπείς εργασίες και κακοτεχνίες σε έργα του Δήμου, ενώ έκανε λόγο για διακοπή προσβασιμότητας στο κέντρο.

«Ο Δήμος ξεκινάει έργα χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο και κάποια πρόβλεψη. Ολοκληρώθηκε η Μεραρχίας, αλλά δεν προβλέψανε την παρέλαση. Έτσι, έσπασαν τη νησίδα με τα λουλούδια. Μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια, όταν οι δρόμοι είναι σε χείριστη κατάσταση. Στρώνουν έναν δρόμο χωρίς να συνεννοούνται με την ΔΕΥΑΣ, σαν αποτέλεσμα αναγκάζονται να τον τρυπήσουν για να παρέμβει η ΔΕΥΑΣ. Παραδίδουν έργα, τα οποία λίγους μήνες μετά βγάζουν προβλήματα. Και εκεί που μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ξαφνικά βρίσκουν χρήματα από αποθέματα παλαιών ΣΑΤΑ»

Ο κ.Φωτιάδης αναφέρθηκε τόσο στον σχεδιασμό για τα αδέσποτα, όσο και στο ξήλωμα των παιδικών χαρών, επισημαίνοντας την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής να δώσει λύση σε καθημερινά προβλήματα.

ΔΕΥΑΣ

«Υγρό πυρ» χαρακτήρισε το νερό της ΔΕΥΑΣ ο κ.Φωτιάδης, καθώς, όπως δήλωσε, με τις αυξήσεις που περιβάλλονται, οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Επίσης, αναφέρθηκε στα οικονομικά της ΔΕΥΑΣ, υπογραμμίζοντας πως στο τέλος όλα τα πληρώνουν οι πολίτες.

«Στο παρελθόν, φωνάζαμε και λέγαμε στον κ.Αγγελίδη, να προσέχουν τα οικονομικά της ΔΕΥΑΣ, αλλά επικρατούσε ένα χαλαρό κλίμα εφησυχασμού. Τώρα, λοιπόν, έρχονται και μας λένε ότι η Επιχείρηση περνάει δύσκολα και ότι υπάρχει έλλειμμα, έλλειμμα που καλούνται να καλύψουν οι πολίτες. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό»

Και συνέχισε :«Η ΔΕΥΑΣ είναι πλέον η πιο μισητή υπηρεσία του Δήμου. Οι πολίτες θέλουν φτηνό και ποιοτικό νερό. Μήπως κάποιοι θέλουν να απαξιωθεί η Επιχείρηση; Τη στιγμή που έπρεπε να μιλάμε για μειώσεις, σχεδιάζονται αυξήσεις. Στα χωριά, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να διακόψουν την παροχή νερού από την ΔΕΥΑΣ, όταν οι αυξήσεις φτάνουν τις 4-6 φορές πάνω»

Αναφερόμενος στο τιμολόγιο της πόλης, ο κ.Φωτιάδης δήλωσε πως κακώς εξισώνεται το τιμολόγιο των χωριών με αυτό του κέντρου, καθώς το τιμολόγιο της πόλης είναι ακριβό, αφήνοντας αιχμές για την ανταποδοτικότητα της επιχείρησης.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν  ο πρόεδρος της κοινότητας Ορεινής Δηµήτρης Δεµερτζής, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι άδικες οι αυξήσεις του νερού και κάλεσε την δηµοτική αρχή να τις πάρει πίσω. Παρουσίασε λογαριασμό ποιμνιοστασίου  στην Ορεινή ύψους 189 ευρώ και κάλεσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν το χωριό για να διαπιστώσουν το µέγεθος της οργής που υπάρχει για τις αυξήσεις στο νερό.

Επιπλέον, ο κ.Φωτιάδης τόνισε πως δεν διενεργούνται επίσημες και έγκυρες μελέτες για έργα υποδομής, αλλά στόχος είναι η ευκαιριακή κατασκευή κάποιων έργων, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα «έγκλημα» το κόστος των φίλτρων στο έργο υδροδότησης στο Μητρούση

«Η ΔΕΥΑΣ πλέον είναι ανεπαρκής να προσφέρει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στους πολίτες. Απόδειξη, η περίπτωση Μητρουσίου, όπου εδώ και χρόνια οι κάτοικοι δεν μπορούν αν πιούν νερό. Παρόμοια, και οι κάτοικοι Λευκώνα, όταν βρέχει, δεν μπορούν να πιούν από τις βρύσες τους νερό»

 

Κοινωνική μέριμνα

Στην δράση και το σχεδιασμό της Αντιδημαρχείας Κοινωνικής Μέριμνας αναφέρθηκε η Δέσποινα Ιλανίδου, υποψήφια με την παράταξη του κ.Φωτιάδη, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, αλλά και κάποιο όραμα.

«Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας δεν έχει κάποια στόχευση και δεν προσπαθεί για κάτι καλύτερο. Όταν, σε άλλους Δήμους και πόλεις συνεχίστηκε η λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου και της κοινωνικής κουζίνας, στις Σέρρες οι δομές αυτές παρουσιάζουν μία εγκατάλειψη, μετά την υπόσχεση του Δήμου Σερρών ότι θα συνέχιζε με δική του ευθύνη τη λειτουργία τους.

Όπως δήλωσε η κ. Ιλανίδου, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις καταγγελιών ανθρώπων, στους οποίους “γύρισε την πλάτη” η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, με την κ.Ιλανίδου να δεσμεύεται πως θα ερευνήσει το θέμα

Τέλος, ο κ. Φωτιάδης δήλωσε πως η παράταξη του είναι πρόθυμη να καταθέσει προτάσεις για κάθε ζήτημα και να συνεργαστεί με τον κ.Αγγελίδη.

Advertisements