Στείρωσαν 531 αδέσποτα ζώα στις Σέρρες, με τη βοήθεια όλων των φιλόζωων

Κατάφεραν να στειρώσουν περισσότερα από 500 αδέσποτα ζώα από όλους τους Δήμους και τα χωριά του νομού
Κατάφεραν να στειρώσουν περισσότερα από 500 αδέσποτα ζώα από όλους τους Δήμους και τα χωριά του νομού

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών  σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή οργάνωση ΕΤΝ και το Δήμο Σερρών που παραχωρήσει το χώρο του δημοτικού κυνοκομείου, πραγματοποίησε πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων, από το Σάββατο 26/10/2013 εως και τις 15/11/2013. 

Κατάφεραν να στειρώσουν περισσότερα από 500 αδέσποτα ζώα από όλους τους Δήμους και τα χωριά του νομού.

Οι φιλόζωοι και ενεργοί πολίτες συντονίσθηκαν, έπιασαν αδέσποτα ζώα και τα μετέφεραν για στείρωση! Περίπου 25 ζώα κάθε ημέρα στειρώθηκαν, απαλλάχθηκαν από μπερδεμένο κούρεμα, φροντίστηκαν και επανατοποθετήθηκαν.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΦΟΣ, Ζωή Κοντού:

”Έπειτα από 21 ημέρες εξαντλητικής εργασίας από όλους μας, γιατρούς και εθελοντές είμαστε πολύ περήφανοι να μοιραστούμε μαζί σας ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το σύλλογο, την πόλη και το νομό μας αλλά και ένα ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα  το οποίο πρέπει να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Με ενέργειες της Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ώστε να επιτευχθεί η έγκριση του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και την άμεση ανταπόκριση της ευρωπαϊκής οργάνωσης ΕΤΝ που έστειλε τους κτηνιάτρους και τα απαραίτητα φάρμακα, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα μαμούθ πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων 531 αδέσποτων ζώων!

Όλο το πρόγραμμα ήταν χορηγία της οργάνωσης, ενώ ο σύλλογος μας εξασφάλισε τη διαμονή και τη σίτιση των κτηνιάτρων για όλο το χρονικό διάστημα των στειρώσεων, καθώς επίσης και την σκληρή εργασία της περισυλλογής και φροντίδας όλων αυτών των ζώων πριν και μετά το χειρουργείο μέχρι και την επανένταξή τους.

Ήταν μια έντονη και πολύ επίπονη περίοδος 3 εβδομάδων, όπου από πολύ πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα γιατροί, εθελοντές και απλοί πολίτες συνέδραμαν με κάθε τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με απόλυτη επιτυχία. 531 σκυλιά και γάτες περισυλλέχθηκαν, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ τοποθετήθηκε και τατουάζ στο αριστερό αυτάκι των θηλυκών. Επίσης, οι εθελοντές του φιλοζωικού ομίλου, φωτογράφισαν και κατέγραψαν κάθε ένα από τα ζώα του προγράμματος ανάλογα με την περιοχή περισυλλογής τους με σκοπό τη δημιουργία μητρώων τα οποία θα δηλωθούν στο αντίστοιχο τμήμα του υπουργείου.

Ήταν μια απίστευτη δουλειά αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία ζωής για όλους μας. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως πέρα από τις προγραμματισμένες επεμβάσεις στείρωσης, έγιναν και αφαιρέσεις πυομήτρας, αφαίρεση όγκων και άγανων σε όσα αδέσποτα ζώα είχαν παρουσιάσει ανάλογα προβλήματα ενώ θα κρατηθούν σε χώρους εθελοντών για θεραπεία όσα ζώα εντοπίστηκαν να νοσούν απο αφροδίσια, ερλείχια ή άλλες ασθένειες. Ελπίζουμε όλη αυτή η απίστευτη κινητοποίηση που βιώσαμε όλοι εμείς που πήραμε μέρος στο πρόγραμμα αυτό να μην τελειώσει εδώ αλλά να συνεχιστεί και στο μέλλον και αυτή η τεράστια κοινωνική δύναμη που ονομάζεται εθελοντισμός να δώσει το παράδειγμα στους αρμόδιους από το νόμο φορείς, ώστε να κινητοποιηθούν και να πράξουν και οι ίδιοι το αυτονόητο!”

Πηγη: adespoto.gr