Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομειο Σερρών, από το δίκτυο ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων-Οριστική η ρήξη με τον ΦΟΣ

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομειο Σερρών, από το δίκτυο ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων-Οριστική η ρήξη με τον ΦΟΣ

στειρώσεις-αδέσποτων-Δήμος Σερρών
Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δίκτυο εθελοντών Ελλήνων κτηνιάτρων πραγματοποιούν στειρώσεις στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κυνοκομείου.

Το πρόγραμμα των στειρώσεων θα διαρκέσει έως τις αρχές Οκτωβρίου 2014 και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 160 περίπου στειρώσεις.

Ο  Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το κυνοκομείο Τάσου  Μεγαλομύστακα, επισκέφτηκε το δημοτικό κυνοκομείο το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 για να παρακολουθήσει τις εργασίες των Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων.

Ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη την ομάδα των Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων καθώς και την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι ζώων Σερρών» για την πολύτιμη βοήθειά τους.

στειρώσεις-αδέσποτων-Δήμος Σερρών-ΑγγελίδηςΝα υπενθυμίσουμε ότι η συνεργασία του Δήμου Σερρών με το Δίκτυο Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων που τελούν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και συνεχίζεται με επιτυχία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερρών:

«Η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το θέμα των αδέσποτων ζώων. Με τις υποδομές και τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση  του προβλήματος των αδέσποτων.

Να τονίσουμε ότι τα αδέσποτα είναι ένα σύνθετο , χρόνιο πρόβλημα, που γίνεται οξύτερο από την αμέλεια και την εγκατάλειψη των ζώων από μία μερίδα συμπολιτών μας.

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα εγκαταλειμμένα ζώα».

 Οριστική ρήξη με τον ΦΟΣ

Να σημειώσουμε ότι όπως φαίνεται, οριστική είναι η ρήξη των σχέσεων του Δήμου Σερρών, με τον Φιλοζωϊκό Ομιλο Σερρών (ΦΟΣ), μετά τις κατηγορίες περί «εκβιασμών», που επέρριπταν Πανελλήνια Φιλοζωϊκά Σωματεία προς τον δήμο Σερρών για την εφαρμογή προγράμματος στειρώσεων από το ΦΟΣ και την απόρριψη των κατηγοριών από την πλευρά του Δημου, με επιστολές προς τα ΜΜΕ. Η κόντρα αυτή μεταξύ του ΦΟΣ και του Δημου Σερρών είχε ως αποτέλεσμα να απευθυνθεί ο ΦΟΣ σε άλλους δήμους (Καβάλας, Βέροιας) για την εφαρμογή του προγράμματος στειρώσεων και το δήμο να συνεργαστεί με τον σύλλογο «Φίλοι ζώων Σερρών» για την υλοποίηση στειρώσεων στον Δήμο Σερρών.