Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του 41χρονου που κατηγορείται ότι εξαπάτησε 16 Σερραίους

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του 41χρονου που κατηγορείται ότι εξαπάτησε 16 Σερραίους

ΜΑΖΝΕΪΚΟ Δημήτριο -ΕΛΑΣ-2014-1Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 41χρονου από το Σιδηρόκαστρο, ο οποίος συνελήφθη την 08.05.2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την αξιόποινη πράξη της απάτης.

Πρόκειται για τον ΜΑΖΝΕΪΚΟ Δημήτριο του Αθανασίου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις Σέρρες το έτος 1972, κατοίκου Σιδηροκάστρου Σερρών

Ο ΜΑΖΝΕΙΚΟ συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (08.05.2014), ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, για απάτη σε βάρος ενός 38 χρονου.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας και ότι δήθεν θα μεσολαβούσε για τη λήψη επιδόματος για τον 38χρονο.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε άλλους δεκατρείς πολίτες, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον δύο, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε με την προετοιμασία σχετικού φακέλου ή την αγορά σχετικών χαρτοσήμων για την λήψη επιδοτήσεων, επιδομάτων ή άλλων οικονομικών ενισχύσεων, ακόμα και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Όπως διαπιστώθηκε, από την άνοιξη του έτους 2013 έως σήμερα, ο 41χρονος απέσπασε από τα θύματα διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων περιπτώσεων απάτης, που έχουν τελεσθεί από τον ανωτέρω και δεν έχουν καταγγελθεί καθώς και για την αποτροπή τέλεσης νέων.

Γενικότερα η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του ανωτέρω αδικήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90909 και 23210-20140 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.