Στη ΝΔ περιμένουν τον…Μεσσία & με Λεβέντη, Αδωνι, Σόιμπλε και Τραμπ, ο μήνας πήγε …9

Στη ΝΔ περιμένουν τον…Μεσσία & με Λεβέντη, Αδωνι, Σόιμπλε και Τραμπ, ο μήνας πήγε …9
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλή σας, ημέρα, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.

Εννιά ο μήνας σήμερα και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη –προσωπικά ούτε που το κατάλαβα- έγινε κιόλας… καπνός.

Αλλά ο καιρός κάθε άλλο παρά για χειμώνας μοιάζει κι ας λογαριάζουμε ως τα Χριστούγεννα μόλις δυο βδομάδες. Σαν πολύ βιάζεται κι αυτός ο μήνας να φύγει, μαζί και το 2015. Για να δούμε τι τεύξεται ο διάδοχός του. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα κληρονομήσει τις… αμαρτίες του 2015 κι άντε να δούμε αν και πώς θα τις ξεπλύνει.

Τι περιμένουν άραγε να γίνει εκεί στη Νέα Δημοκρατία στις 20 τρέχοντος μηνός; Να έρθει ο Μεσσίας; Ή – οι πιο ρεαλιστές- οι μάγοι με τα δώρα; Αμφότερα τα ενδεχόμενα αποκλείονται. Ας περιοριστούν λοιπόν σε ό,τι κομίζει αυτός που εκ των μνηστήρων θα λάβει το αρχηγικό χρίσμα. Πάντως το κενό πολιτικής ταυτότητας δεν καλύπτεται με τίποτα πια. Η πολιτικο-ιδεολογική ταυτότητα δεν αποκτάται –ευτυχώς ή δυστυχώς- με την προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Βεβαίως και δικαιούται -όπως ο καθένας σε μια δημοκρατική κοινωνία- δια να… ομιλεί και ο κ. Λεβέντης και να εκστομίζει –χωρίς καμία συνέπεια- την πιο σπουδαία κοτσάνα. Απλώς εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχόμαστε ως προϊόν βαθιάς σκέψης και ανάλυσης, όπως θέλουν μερικοί αυτόκλητο και όψιμοι συνήγοροί του να μας πείσουν. Αυτός είναι ο κ. Λεβέντης. Δεν θα αλλάξει τώρα στα γεράματα. Αυτόν ψηφίζουν εν πλήρει επιγνώσει όσοι τον ψηφίζουν.

Πώς το είπε για τον πρωθυπουργό ο κ. Γεωργιάδης; Έχει κρύο αίμα, λέει, στο ψέμα. Και αιματολόγος, ως γνήσιος ακροδεξιός, που -και να θέλει- δεν μπορεί να κρύψει την ταυτότητά του, εκτός από επίδοξος αρχηγός ενός κόμματος που έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια, όταν το κουμαντάρουν τέτοιοι άνθρωποι.

Κάθε φορά που ο κ. Σόιμπλε ανοίγει το στόμα του για να μιλήσει για την Ελλάδα μέλι στάζει. Το κακό είναι ότι εκπροσωπεί και εκφράζει, με τον πιο αυθεντικό και έγκυρο τρόπο, την κυρίαρχη πολιτική αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Αλίμονο στους μικρούς και τους αδύναμους.

 Εκείνος δε ο ανεκδιήγητος Τράμπ (υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) συνεχίζει εκστομίζει κρα και γαβ. Καμία έκπληξη. Βρίσκεται στο φυσικό του χώρο κι εκφράζεται αναλόγως…