Στηρίζει η Π.Ε. Σερρών το «άνοιγμα» Σερραϊκών επιχειρήσεων στην αγορά του Ιράκ

Στηρίζει η Π.Ε. Σερρών το «άνοιγμα» Σερραϊκών επιχειρήσεων στην αγορά του Ιράκ

Μωϋσιάδης-Κούρδους-ΙΡΑΚ-2015Συνάντηση με Κούρδους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και επιχειρηματίες είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών την Τρίτη 24.02.2015. Ο Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε στο γραφείο του την αντιπροσωπεία από το βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με Σερραϊκές επιχειρήσεις όπως η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ και η εταιρεία «Αστέριος Ν. & Μ. Μήτρου ΕΠΕ, σφαγεία Νέας Ζίχνης».

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στις Σέρρες προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες παραγωγής των προϊόντων που εξάγονται προς τη χώρα τους από τις Σερραϊκές επιχειρήσεις, μια διαδικασία που όπως τόνισαν θεωρούν απαραίτητη για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διοχετεύονται στη Ιρακινή αγορά.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τους κρατικούς λειτουργούς και τους επιχειρηματίες από το Ιράκ. Σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι Σερραϊκές επιχειρήσεις που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για εξαγωγές ποιοτικού προϊόντος, ανοίγονται σε αγορές όπως αυτή του Ιράκ. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Τη βεβαιότητα πως η συνεργασία με τις Σερραϊκές επιχειρήσεις θα συνεχιστεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τα επόμενα χρόνια εξέφρασαν από την πλευρά τους και οι φιλοξενούμενοι, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων. Παράλληλα,  ευχαρίστησαν τον Γιάννη Μωυσιάδη για τη θερμή υποδοχή ενώ δεν έκρυψαν και το ενδιαφέρον τους για μελλοντικές δικές τους επενδύσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που θα σχετίζονται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα.

Να τονίσουμε πως την αντιπροσωπεία συνόδευαν εκπρόσωποι της εταιρείας «Αστέριος Ν. & Μ. Μήτρου ΕΠΕ, Σφαγεία Νέας Ζίχνης», ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομιάς και Κτηνιατρικής της Π. Ε.Σερρών Λεωνίδα Βαρούδη καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η επαφή των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.