Στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το παρόν μαζί με την κοινωνία

ΔΕΘ-ΣΥΡΙΖΑ-διαδηλωσηΑρθρο του Θόδωρου Καστρινού
συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Βασική δύναμη της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι ο φόβος που σκορπάει στην κοινωνία. Φόβος για την καθημερινότητα., φόβος για το μέλλον. Όσο ο κόσμος φοβάται, τόσο αυτοί πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να κυβερνάνε.  Αλλά,  η ελπίδα και όχι ο φόβος είναι αυτή που θα φέρει την μεγάλη ανατροπή.

Όσο, λοιπόν, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα ψάχνουν τους 180 βουλευτές για να συνεχίσουν την καταστροφική για την κοινωνία πολιτικής τους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναζητά τους Ανθρώπους, τα εκατομμύρια των σύγχρονων «Αγιάνηδων», που μπορούν να πιστέψουν σε μιαν άλλη κοινωνία, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας.

Στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 6 του Σεπτέμβρη, η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα!

Αυτός ο Σεπτέμβρης πρέπει να γίνει αφετηρία αντίστασης και ελπίδας μέσα από τις κινητοποιήσεις, αλλά και ουσιαστικής παρέμβασης στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα από την έναρξη της διαβούλευσης της εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να φέρει την ελπίδα ξανά.

Με αφετηρία αυτό τον Σεπτέμβρη η κοινωνία πρέπει να πει ένα θεαματικό “φτάνει πια” στις καταστροφικές πολιτικές της συγκυβέρνησης και να δώσει το σύνθημα της πτώσης της.

Να μπει στην συζήτηση για την έξοδο από την καταστροφή και  να πάρει πάνω της την αλλαγή πορείας.

Μετά από 5 χρόνια μνημονίων το 2014 μπορεί να γίνει το έτος της ανατροπής που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία!

Θόδωρος Καστρινός

συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Σέρρες Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014