Στις φλόγες το εργοστάσιο αναψυκτικών της ΝΕΚΤΑΡ

Στις φλόγες το εργοστάσιο αναψυκτικών της ΝΕΚΤΑΡ

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (25/6) στο εργοστάσιο αναψυκτικών της ΝΕΚΤΑΡ (1ο χλμ. Σερρών-Νιγρίτας, μετά την αερογέφυρα). Η πυρκαγιά ξέσπασε στο χώρο παραγωγής και σε γραφεία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η αιτία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 18.05 από οδηγό διερχόμενου οχήματος που είδε τους πυκνούς καπνούς, μια και το εργοστάσιο ήταν κλειστό λόγω της ημέρας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

7 οχήματα της πυροσβεστικής

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες, οι οποίοι ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωσή της φωτιάς στο χώρο του εργοστασίου αλλά και σε γειτονικά κτήρια.

Μετά από δύο ώρες, περίπου, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε. Ωστόσο, στο χώρο παραμένουν, σε επιφυλακή, οχήματα της πυροσβεστικής για να επέμβουν σε περίπτωση αναζωπύρωσης, λόγω και των υλικών.

Η εκτίμηση της έκτασης των ζημιών και της αποκατάστασης τους θα γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Η βιομηχανία ΝΕΚΤΑΡ

Η βιομηχανία αναψυκτικών ΝΕΚΤΑΡ ιδρύθηκε το 1958, ενώ οι εγκαταστάσεις που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά λειτούργησαν για πρώτη φορά το 1978. Η εταιρεία εκτείνεται σε ένα χώρο 31.500τμ από τους οποίους οι στεγασμένοι χώροι καταλαμβάνουν έκταση 2.500τ.μ. Παράγει πληθώρα προϊόντων τα οποία διαθέτει σε όλη την χώρα