Στις «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του 4ου ΓΕΛ Σερρών πανάξια το βραβείο καλύτερης παράστασης (φωτορεπορταζ)

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της «1ης Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων Γυμνασίων & Λυκείων Σερρών» - Οι "ΙΚΕΤΙΔΕΣ" θα φιλοξενηθεί στην Θεατρική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ στις 4 Μαΐου 2017

Στις «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του 4ου ΓΕΛ Σερρών πανάξια το βραβείο καλύτερης παράστασης (φωτορεπορταζ)

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργάνωσε την 1η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων & Λυκείων από τη Δευτέρα 24 έως και την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»

Η τελετή βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2017, ώρα 2.00 μ.μ. στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

Οι θεατρικές ομάδες αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από τους:  Μιχάλη Κοβανίδη (ηθοποιό) , Μαρία Μεντίζη (θεατρολόγο), Θεοδώρα Νάκου (θεατρολόγο) και Βασιλική Δαλίσκα (ηθοποιό) με πολύ σεβασμό και προσοχή, στα πλαίσια της προκήρυξης της δράσης:  επιλογή  έργου,  συγγραφή θεατρικού έργου, κινησιολογία συνόλου, εκφορά λόγου, θεατρική κίνηση, ενδυματολογία, σκηνογραφία,  μουσική επιμέλεια,  ερμηνεία τραγουδιού, ηθοποιία, γενική παρουσία, σκηνοθεσία, για να καταλήξουν στα παρακάτω βραβεία κι επαίνους:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΕΠΑΙΝΟΙ – ΒΡΑΒΕΙΑ 2017

   Έπαινοι:

 

Σχολεία – συμμετέχοντες

 

  • Έπαινος/Διάκριση

Άρτιας, οργάνωσης και συντονισμού παράστασης

 

 

3ο ΓΕΛ Σερρών  «Υπόθεση CSI»
Σενάριο: Πιερράτος Θεόδωρος (υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ευόσμου Θες/νικης) ,Πολυκαρπούλου Μαρία, Λιούσα Μαρία.

Συντονιστές: Πολυκαρπούλου Μαρία, Λιούσα Μαρία.

  • Έπαινος
    Βραβείο ανάδειξης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

5ο Γυμνάσιο Σερρών « Παραδοσιακά Λαϊκά Παραμύθια – Παραμύθια των παιδικών χρόνων»

Συντονιστές: Βαζάκα – Απταλίδου Ελένη, Στανίση Νίκη

 

  • Έπαινος
    Βραβείο συλλογικότητας και αλληλεπίδρασης με το κοινό
 5ο ΓΕΛ Σερρών « Στη Ρότα του Οδυσσέα»
σε νεοελληνική έμμετρη διασκευή από την
κ. Ισιδώρα Μάλαμα (Φιλόλογο)

Συντονιστές : Ισιδώρα Μάλαμα, Γεωργίου Αθηνά

 

 


Βραβείο
καλύτερης παράστασης

 

4ο ΓΕΛ Σερρών  « Ικέτιδες» του Ευριπίδη
σε μετάφραση του Στάθη Παπακωνσταντίνου (Φιλόλογο)
Συντονιστές :
Παλάζη Μαρία, Παχαδίρογλου Ολυμπία, Αποστόλου Θεοδώρα

 

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» μαζί με τις άλλες καλύτερες παραστάσεις από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  της Εγνατίας Οδού θα συμμετάσχουν στην εβδομάδα «Θεατρική Άνοιξη  Εφήβων» του Δικτύου, που θα φιλοξενηθεί στην Θεατρική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ στις 4 Μαΐου 2017 ως επιστέγασμα και κλείσιμο της θεατρικής δράσης

 

Σημείωμα Προέδρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών σε συνεργασία με το «Δίκτυο των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού»  και  το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργάνωσε την 1η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων & Λυκείων από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως και την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Μια πρωτότυπη δράση που αγκάλιασε με χαρά και αγάπη το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών έχοντας πάντα την πρόθεση  να στέκεται  δίπλα και να  στηρίζει  τα  νέα παιδιά που είναι το μέλλον μας.
Σήμερα ολοκληρώνεται αυτή η διοργάνωση με την βράβευση όλων των παραστάσεων  που έλαβαν μέρος και με ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μας προς τα παιδιά που ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κώστα  Τενεκετζή, την υπεύθυνη του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Σοφία Ευθυμιάδου , όλους του Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν ξεκινώντας από τον κ. Δημούδη Νίκο από το 3ο Λύκειο Σερρών, τον κ. Σαριβασιλείου Χαράλαμπο 5ο Γυμνάσιο Σερρών , τον κ. Λεβέντη Στέργιο 5ο Λύκειο Σερρών και τον κ. Παπακωνσταντίνο Στάθη 4ο ΓΕΛ Σερρών , όλους τους συντονιστές των θεατρικών παραστάσεων

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Δημήτρης Τσαλίκογλου

«Μαύρο Πέπλο» εξηγήσεων από τον Διευθυντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης

Η εκδήλωση «σημαδεύτηκε» από την αντίδραση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κ.Τενεκετζή όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τα κριτήρια της βράβευσης, ζήτησε να… αποχωρήσουν τα ΜΜΕ (γιατί;;;) και επί ένα εικοσάλεπτο «κεκλεισμένων θυρών» προσπάθησε να εξηγήσει στους συμμετέχοντες τα… κριτήρια βράβευσης (σ.σ. διαδικασία που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί του διαγωνισμού)

Σ.σ. Η παρατήρησή μας δεν αναιρεί στο παραμικρό την αξία της παράστασης που βραβεύτηκε, αλλά η αντίδραση του Διευθυντή προκάλεσε αλγεινή εντύπωση!

One Response to "Στις «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του 4ου ΓΕΛ Σερρών πανάξια το βραβείο καλύτερης παράστασης (φωτορεπορταζ)"

  1. Ευδοκια Βασακη   4 Μαΐου 2017 at 16:39

    Μπραβο στα παιδια να την χαιρεστε αγαπημενη μου ξαδερφη συνχαρητηριααα