Στις καλύτερες έξι του κόσμου Αθανασία Τσόλα και Δήμητρα Τσιαντή με την Εθνική ομάδα του Κόμπο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Στις καλύτερες έξι του κόσμου Αθανασία Τσόλα και Δήμητρα Τσιαντή με την Εθνική ομάδα του Κόμπο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Στην ελίτ της συγχρονισμένης Κολύμβησης μπήκαν από το απόγευμα της Τετάρτης (13/7) οι σερραίες αθλήτριες του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, Αθανασία Τσόλα και Δήμητρα Τσιαντή.

6η θέση στο Κόμπο

Η Εθνική μας ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του Κόμπο, στην αυλαία των αγώνων κατορθώνοντας να αυξήσει τη βαθμολογία της κατά μίαμιση ολόκληρη μονάδα, από την αντίστοιχη που είχαν πάρει στα προκριματικά, κατάφερε να υπερκεράσει τις Ιταλίδες αθλήτριες.

Οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Eυαγγελία Μαλκογεώργου, Αναστασία Ταξοπούλου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Δήμητρα Τσιαντή, Αθανασία Τσόλα, αναπλ. Θάλεια Παπαδοπούλου, Όλγα Παπασαράντη πέτυχαν μια άψογη εκτέλεση του προγράμματός τους, βαθμολογήθηκαν με  85,6666 και μπήκαν στις έξι καλύτερες ομάδες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον προκριματικό του Κόμπο είχαν πάρει 84,2333 β. και μπήκαν 7ες στον τελικό ανάμεσα σε 14 ομάδες που πήραν μέρος.

Πρώτες οι αθλήτριες της Ρωσίας

Την πρώτη θέση στον τελικό κατέκτησε για άλλη μια φορά η Ρωσία με 91,9333 β., τη δεύτερη η Κίνα με 91,2333 β. και την τρίτη η Ιαπωνία με 89,3333 β.

Επίλογος των αγώνων, λαμπρή παρακαταθήκη για το μέλλον

Η Αθανασία Τσόλα επιβεβαίωσε με αυτούς τους αγώνες, την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συμμετέχοντας για ακόμη μια φορά στους τελικούς τεσσάρων αγωνισμάτων (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο) και κατακτώντας τις θέσεις 6&7.

Τσόλα-ΣΟΛΟ 10Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε μαζί με τη Μαλκογεώργου στο Ντουέτο των Πανευρωπαϊκών αγώνων Νεανίδων στη Ριέκα της Κροατίας και τη συμμετοχή της κι εκεί σε τέσσερις τελικούς έδειξε ότι αποτελεί το μέλλον της Ελληνικής συγχρονισμένης κολύμβησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Δήμητρα Τσιαντή που είναι και η… Βενιαμίν της ομάδας των νεανίδων, άφησε πολλές υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον στις Εθνικές ομάδες. Η συμμετοχή της και οι επιδόσεις της στους μεγαλύτερους αγώνες της συγχρονισμένης κολύμβησης, από τέτοια μικρή ηλικία είναι βέβαιο πως θα τη γεμίσει με αγωνιστικές εμπειρίες και με την καθοδήγηση των προπονητριών το μέλλον της ανήκει.