Στις Σέρρες η Φώφη νίκησε μεν, έχασε ψήφους δε

Στις Σέρρες η Φώφη νίκησε μεν, έχασε ψήφους δε

Μεγάλη νίκη της Φώφης Γεννηματά κατέγραψαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό πάνω από 56%, έναντι 43% του Ν. Ανδρουλάκη.

Το αποτέλεσμα

Με ενσωματωμένο το 96,18% πανελλαδικά έλαβαν:

  • Φώφη Γεννηματά 56,64% (83.540 ψήφοι)
  • Νίκος Ανδρουλάκης 43,36% (63.946 ψήφοι)

Γεννηματά: Πήρα καθαρή εντολή -Πάμε όλοι μαζί

Στις πρώτες δηλώσεις της η επικεφαλής του νέου φορά της Κεντροαριστεράς προέταξε την ενότητα. Εκανε λόγο για «καθαρή εντολή» και δήλωσε ότι έχει επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Ανδρουλάκης: Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά» δήλωσε ο ανθυποψήφιός της, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος πρώτευσε στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. O υποψήφιος στις σημερινές εκλογές στη δήλωσή του δεσμεύτηκε για την ενότητα στην επόμενη ημέρα της διαδικασίας.

Στις Σέρρες η Φώφη νίκησε μεν, έχασε ψήφους δε

Λαμβάνοντας 1688 ψήφους και ποσοστό 72,85% η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στην εκλογική αναμέτρηση του β’ γύρου για την ανάδειξη επικεφαλής στον ενιαίο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 629 ψήφους και ποσοστό 27,15%.

Στις εκλογές την δεύτερη Κυριακή (19/11), προσήλθαν τα ¾ όσων ψήφισαν την α’ Κυριακή (12/11). Χαρακτηριστικό ότι στο β’ γυρο η κυρία Φωφη Γενηματά πήρε λιγότερες ψήφους απ’ότι στον πρώτο, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αύξησε τις ψήφους του σχεδόν 60%, που σημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκλογέων που στον α’ γυρο επέλεξε κάποιον από τους υπόλοιπους 8 υποψηφίους που αποκλείστηκαν, στράφηκε στον κ. Ανδρουλάκη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Σερρών

  19/11 12/11 ΔΙΑΦΟΡΑ
ΨΗΦΙΣΑΝ 2248  2970 -24,4%
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 31 26  
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 1688 1789  – 5,7%
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 629  399  +57,6%