Στις Σέρρες «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΔΡΩ» μικροί μαθητές με την μεγαλύτερη ζωγραφιά

Στις Σέρρες «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΔΡΩ» μικροί μαθητές με την μεγαλύτερη ζωγραφιά

Μαθήματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης, συμμετοχικότητας και δημιουργικής προσφοράς προσέφεραν την Τετάρτη 14/3 το πρωί 300 και πλέον μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω». 

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι το πρόγραμμα που εφαρμόζει το Γραφείο Σχολικών Δρατηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών με Σχολεία του Νομού και σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές σε θέματα Εθελοντισμού, Προσατασίας Περιβάλλοντος και γενικώς να προετοιμάσει ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες.

Η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» δεχθήκε πρόσκληση από το 12ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο  Νηπιαγωγείο της πόλης μας να βρεθεί στη Πλατεία Κρονίου στο πλαίσιο δράσης για Εθελοντισμό, με τα Σχολεία η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» θα πραγματοποιήσει δράσεις αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο του «Νοιάζομαι και Δρω».

Ζωγραφιά 70 μέτρων!

Για δύο ώρες οι μικροί μαθητές μετέτρεψαν τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σ’ ένα  υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι και από κοινού ζωγράφισαν την μεγαλύτερη ζωγραφιά του «Νοιάζομαι και Δρω», μήκους 70 μέτρων!

Στο «Νοιάζομαι και Δρω» συμμετέχουν 7 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου και τα 2ο, 7ο, 10ο και 29ο Νηπιαγωγεία της πόλης των Σερρών.