Στις Σέρρες οι Κ.Χατζηδάκης & Ν.Μηταράκης και ο Απ.Τζιτζικώστας, για τη διαχείριση απορριμμάτων και την ΚΡΙ ΚΡΙ

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας θα βρεθούν στις Σέρρες για τον ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων και την καταστροφή στο ΚΡΙ-ΚΡΙ
Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας θα βρεθούν στις Σέρρες για τον ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων και την καταστροφή στο ΚΡΙ-ΚΡΙ

O Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Νότης Μηταράκης θα επισκεφθούν την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου τις Σέρρες με αφορμή την ανακήρυξη αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) Διαχείρισης Απορριμμάτων Σερρών.

Στις 12.00 μ. οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα θα παραστούν σε εκδήλωση για το έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Σερρών. Στις 14.00 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο Υφυπουργός θα συναντηθούν με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σερρών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν την βιομηχανία γάλακτος «ΚΡΙ ΚΡΙ» (μετά την πρόσφατη καταστροφή μέρους του εργοστασίου από πυρκαγιά και την απόφαση της διοίκησης για την άμεση αποκατασταση των ζημιών) και στις 15.45 το έργο οδοποιίας στο τμήμα «Αμφίπολη – Μεσοράχη» του οδικού άξονα Αμφίπολης-Σερρών που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μάλιστα όπως τόνισε ο Πέτρος Αγγελίδης ο υπουργός ανάπτυξης έρχεται στις Σέρρες με δική του πρωτοβουλία και όχι κατόπιν κάποιας πρόσκλησης, θέλοντας να «αποσυνδέσει» τις αντιδράσεις που προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων από μερίδα πολιτών (Πρωτοβουλία Πολιτών νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών) και της απόφασης express για την ανάδειξη αναδόχου του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων του ν.Σερρών.