Στις Σέρρες οι μικροί αθλητές λένε «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό»

Στις Σέρρες οι μικροί αθλητές λένε «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό»
SONY DSCΟι μικροί αθλητές των ομάδων ποδοσφαίρου που συμμετείχαν στο «1o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κατά του Ρατσισμού και της Βίας 2014», ο κ. Θόδωρος Ζαγοράκης και οι φίλοι του αθλήματος , χέρι -χέρι προωθούν το μήνυμα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό» μέσα από το ποδόσφαιρο.
Μια μέρα ηλιόλουστη στα γήπεδα του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και στο πάρκο Ομόνοιας, επίσημοι, γονείς και οι φίλοι του αθλήματος απήλαυσαν και τους 51 αγώνες των μικρών αθλητών.
Παρευρέθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος  Ζαγοράκης. 
Απήλαυσε  τους μικρούς αθλητές στο παιχνίδι τους αλλά και την ευαισθησία τους σε θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Σίγουρα η δράση θα μείνει στην μνήμη των μικρών αθλητών και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της κοινωνικής καμπάνιας μέσα από το άθλημα που αγαπούν .

95 Ακαδημίες ζήτησαν να συμμετέχουν στο τουρνουά . Δυστυχώς η έλλειψη  γηπέδων  δεν μας έδωσε την δυνατότητα να πάρουν μέρος όλοι..

Στην εκδήλωση  ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον κ Τασκούδη Απόστολο  και κ Όλγα Πελεκάνου, όπως και η FARE από τον           .  κ. Αντώνη Δαλούκας, εκπρόσωπος της σε ΕΛΛΆΔΑ και Κύπρο. 
Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στο πλαίσιο των «50 Χρόνων Ιστορίας του 1964-2014» θεσμοθέτησε 3 τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ανάπτυξης τον Μάρτιο. τον Παγκόσμιο Οργανισμό Περιβάλλοντος τον Ιούνιο και το τελευταίο του με  την ECCARUNESCO ,FARE ,FIFA,UEFA.
Αυτοί οι θεσμοί θα επαναλαμβάνονται κάθε έτος στοχεύοντας την ευαισθητοποίηση των μικρών μας αθλητών και της κοινωνίας.
Η αρχή της καινούργιας 50ετίας θα βάλει τον σύλλογο στην ευθύνη  ότι πέρα από τους αθλητικούς αγώνες σ όλα τα αθλήματα του,  η ομάδα μας θα συμβάλει στην καλύτερη κοινωνία μέσω του αθλητισμού.