Στις Σέρρες οι Βαλκανικοί Αγώνες με απόφαση της ABAF!

Στις Σέρρες οι Βαλκανικοί Αγώνες με απόφαση της ABAF!

Πανελληνιο_Στίβος_Εφηβων_Νεανιδων_Σερρες_2014-DSC_0804Στη Λιουμπλιάνα συνεδρίασαν το Σάββατο 20/9 τα μέλη της Βαλκανικής Ενωσης με στόχο τη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος του 2015. Τα μέλη της ABAF προχώρησαν στον προγραμματισμό της νέας σεζόν και κατέληξαν στο καλεντάρι, το οποίο θα επικυρωθεί στη διάρκεια των εργασιών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τον ερχόμενο μήνα στο Μπακού.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται και φέτος στο αγωνιστικό προσκήνιο με την διοργάνωση του κορυφαίου γεγονότος των Bαλκανίων, το Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών. Η διοργάνωση θα γίνει 1-2 Αυγούστου στην πόλη των Σερρών, όπου φέτος έγινε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ε/Ν. Η άψογη διοργάνωση από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ Σερρών φαίνεται ότι υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση των μελών της Βαλκανικής Ενωσης.

Η πόλη των Σερρών αγκάλιασε μια ακόμη αθλητική διοργάνωση, τη δεύτερη σημαντικότερη που θα γίνει φέτος στη χώρα μας, μετά το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ομάδων. Η ομοσπονδία, με την ουσιαστική βοήθεια των τοπικών φορέων επιστρέφει δυναμικά στην διοργάνωση αγώνων, γεγονός που θα τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού και των αθλητών, αλλά και την οικονομία των πόλεων, όπου θα γίνουν οι αγώνες.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες διοργανώσεις, στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ενώ στο Πιτέστι το Πρωτάθλημα Ε/Ν.
Αναλυτικά

21/2 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
1-2/8 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ Σέρρες, Ελλάδα
4-5/7 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ε/Ν Πιτέστι, Ρουμανία
4/7 Βαλκαικό Πρωτάθλημα Π/Κ Βουκουρέστι, Ρουμανία
21/11 Βαλκανικό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος Ζάγκρεμπ, Κροατία
18/4 Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην Αιβαλί, Τουρκία
25/10 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο
18/10 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Απατιν, Σερβία
15/8 Βαλκανικό Πρωτάθλημα βουνού Μπουστένι, Ρουμανία