Στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων-Κορασίδων

Πάλη_Σέρρες_συνέντευξη τύπου 2013Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2013 η πόλη και ο Δήμος  Σερρών φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης, το οποίο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών που προέκυψαν από τα αποτελέσματα προκριματικών φάσεων που προηγήθηκαν.

Η τελετή έναρξης των αγώνων που θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή διακοσίων (200) αθλητριών κι αθλητών, εξήντα επτά (67) παλαιστικών Συλλόγων-Σωματείων απ’ ολόκληρη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου (με μαέστρο το Γεώργιο Ταπέ) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, το Σάββατο, στις 9:00 π.μ. (εννέα το πρωί).

Το αγωνιστικό μέρος και οι αγώνες πάλης θα ξεκινήσουν ευθύς αμέσως, μετά το πέρας της τελετής έναρξης.

Να σημειωθεί ότι στις 19:00 (7 το απόγευμα) της προηγούμενης ημέρας (Παρασκευής 19 Απριλίου) θα προηγηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλών Δένδρων η ζύγιση όλων των αθλητών, προκειμένου να καταταγούν σε αγωνιστικές κατηγορίες. 

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σημείωσε ότι η πόλη των Σερρών δεν επιλέχθηκε τυχαία για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων, καθώς διακρίνεται για την ιστορία της στο άθλημα, αλλά και τις ομάδες-φυτώρια Πάλης που διαθέτει.

Το μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Στέργιος Λεονάκης δήλωσε ότι η Ομοσπονδία στηρίζει την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών που επέλεξαν την πάλη, δημιουργώντας κοιτίδες ανάπτυξης του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής  Επιτροπής των αγώνων Χρήστος Γάτσιος (υπεύθυνος του παλαιστικού Συλλόγου Καλών Δένδρων) ενημέρωσε για το πρόγραμμα και άλλες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.