ΣΤΙΒΟΣ – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18: Μαρίνα Ποργιοπούλου & Θοδωρής Ζιώγας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σερραϊκές συμμετοχές

ΣΤΙΒΟΣ – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18: Μαρίνα Ποργιοπούλου & Θοδωρής Ζιώγας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σερραϊκές συμμετοχές

Το Γκιορ της Ουγγαρίας θα είναι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το σπίτι των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών (μαζί και οι Σερραίοι Μαρίνα Ποργιοπούλου και ο Θοδωρής Ζιώγας) που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (5-8/7).

Η αποστολή μας ταξίδεψε το πρωί για τη Βιέννη κι από εκεί οδικός για το Γκιορ και τις Πανεπιστημιακές εστίες, όπου και θα φιλοξενηθούν οι αποστολές στη διάρκεια των αγώνων.

Δύσκολο έργο έχουν να επιτελέσουν οι σερραίοι αθλητές, αν και το γεγονός της πρόκρισης και εκπροσώπησης της χώρας σε ένα ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί μοναδική τιμή για την Μαρίνα Ποργιοπούλου και τον Θεοδωρή Ζιώγα.

Η Μαρίνα Ποργιοπούλου (ΓΣ Σέρρες’93)

 Η Μαρίνα Ποργιοπούλου  (γεν.22/7/2001) θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στα 2000μ στηπλ, με τον προκριματικό να διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης (5/7) και συγκεκριμένα στις 21.36 σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η αθλήτρια του Ιωσήφ Παρασκευόπουλου, διανύοντας τρομερή φόρμα, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο παρά πέντε, το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στην Κατερίνη, συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ κατά 9 ολόκληρα δευτερόλεπτα,  6.59.93(όριο 7.02.00). προηγούμενο ατομικό ρεκόρ ήταν το  7’08”57 από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (9/6)

Το έργο της στο Γκιορ είναι δύσκολο μια και ο χρόνος της (6.59.93) την φέρνει στην 22η θέση ανάμεσα σε 36 αθλήτριες που έχουν δηλωθεί για το αγώνισμα των 2.000μ στηπλ. Πρώτη από πλευράς χρόνου, εμφανίζεται η Γαλλίδα Claire Palou με χρόνο 6’.35’’.80

Στον προκριματικό αγωνίζεται στην 1η σειρά με άλλες 15 αθλήτριες κι έχει τον 11 χρόνο. Από τις δύο σειρές των προκριματικών προκρίνονται οι πέντε πρωτες και οι πέντε καλύτεροι χρόνοι.

Αν η Μαρίνα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, αυτός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/7 στις 19.29 το απόγευμα.

Ο Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Βισάλτης)

Ο Θοδωρής Ζιώγας (γεν.17/07/2002) θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο αγώνισμα της σφυροβολίας. Ο προκριματικός αγώνας του αθλήματος θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής 6/7 σε δύο γκρουπ (12.15 & 13.35)

Ο αθλητής του Πασχάλη Γκουγκούδη που διανύει περίοδο φόρμας, έπιασε το όριο για το Γκιορ στους αγώνες ρίψεων “Κώστας Σπανίδης” στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 26/5. Ο νεαρός έστειλε τη σφύρα στα 69,35 μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα.

Ο Θοδωρής Ζιώγας στις 21/6 βελτίωσε το ρεκόρ του, καθώς στους αγώνες «Σιθώνεια»,  σημάδεψε στην έκτη του προσπάθεια στα 70,26 μ.. Ο νεαρός είχε άλλη μία βολή πάνω από τα 70,00 μ., την 5η η οποία μετρήθηκε στα 70,21 μέτρα, δείχνοντας σταθερότητα στις ρίψεις του.

Με την επίδοση αυτή (70,26μ) ο Θοδωρής έχει την 21η επίδοση σε σχέση με τους 34 αθλητές που έχουν δηλωθεί στο αγώνισμα της σφυροβολίας στο Γκιορ. Πρώτος σύμφωνα με τις επιδόσεις, εμφανίζεται Ουκρανός  Myhaylo Kokhan με βολη στα 86.78μ.

Αν ο Θοδωρής κατορθώσει να περάσει στον τελικό του αθλήματος, αυτός θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (18.00) του Σαββάτου 7/7.

Ελληνικές ελπίδες για μετάλλια

Η Παναγιώτα Δόση, η οποία έχει κάνει φέτος 1,83 μ., από τους αγώνες της χειμερινής περιόδου είναι ένα από τα φαβορί για μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Στο αγώνισμα του ύψους έχουν δηλωθεί 29 αθλήτριες και το 1,83 μ. είναι η τρίτη επίδοση στο σύνολο.

Φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου είναι και η Σπυριδούλα Καρύδη, που έχει βασικό στόχο τη διάκριση στο τριπλούν, που έχει πετύχει 13,11 μ. και έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στις 35 αθλήτριες, που έχουν δηλωθεί ενώ θα κάνει ένα πέρασμα και από το μήκος. 

Ντεμπούτο με τα χρώματα της εθνικής ομάδας θα κάνει στο Γκιορ η Ελίνα Τζένγκο, που απέκτησε πριν λίγες ημέρες την ελληνική υπηκοότητα. Η νεαρή αθλήτρια έχει στείλει το ακόντιο στα 58,05 μ., επίδοση που την φέρνει στην δεύτερη θέση, στο σύνολο των 37 κοριτσιών, που δηλώθηκαν να συμμετάσχουν.

Οι αγώνες μεταδίδονται με live streaming