ΣΤΙΒΟΣ: «Κόκκινη κάρτα» στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών – αποκλεισμός από τους αγώνες του 2018!

ΣΤΙΒΟΣ: «Κόκκινη κάρτα» στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών – αποκλεισμός από τους αγώνες του 2018!

Για πρώτη φορά απουσιάζουν οι Σέρρες από το κατά τ’άλλα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς στον Στίβο, το οποίο δίνει ευκαιρίες σε αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Ακατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος

Η κακή κατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, ήταν ο λόγος αποκλεισμού της πόλης των Σερρών από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας του στίβου. Αυτό είχε επισημανθεί και φέτος όταν μας δόθηκε η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος συνθέτων (δέκαθλο και έπταθλο), αλλά και την προηγούμενη χρονιά (2016 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Εφήβων-Νεανίδων) όταν όλοι οι παράγοντες είχαν επισημάνει την κακή κατάσταση του ταρτάν, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού των αθλητών.

Το «καμπανάκι» του 2016… αγνοήθηκε

Σε δηλώσεις του τον Ιούλιο του…2016 στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας είχε πει:  «θέλω να ευχαριστήσω την πόλη των Σερρών, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, συμπαραστάθηκε στους αθλητές μας, έδωσε παλμό και πνοή στους αγώνες, οπωσδήποτε να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Δήμο Σερρών, τον κ. Λιούμπα και την ΕΑΣ Σερρών για την προσπάθεια που κάνουν.  Ελπίζω να αντικατασταθεί το ταρτάν γιατί αυτό το στάδιο πραγματικά μπορεί να γίνει στολίδι και να φιλοξενήσει πολύ μεγάλες διοργανώσεις».

Ερ Θα συνεχίσει το Στάδιο να φιλοξενεί διοργανώσεις και την Εθνική ομάδα σε καμπ προετοιμασίας;

Γ.Κ. : «Ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις, το είπα και στην επίσκεψη μας στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, υπάρχουν ελλείψεις, το ταρτάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή κρατηθήκαμε γιατί το ταρτάν είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς, όχι τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά, το ταρτάν όμως είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς. 

Πρέπει να βρεθεί λύση. Αυτό το στάδιο, όπως και πολύ χαρακτηριστικά λέει και ο κ. Λιούμπας, έχει 100 ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να το λειτουργήσουν, η τεχνογνωσία και η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό σήμερα είναι το πιο σημαντικό από όλα. 

Νομίζω ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε εδώ μέσα αλλά να υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς αυτήν, αυτό το στάδιο θα πάει χαμένο. Αυτή η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, δυστυχώς, δεν θα έχει ανταπόκριση στον πραγματικό αθλητισμό».

Ερ Δηλαδή αν δεν γίνει αλλαγή ταρτάν οι Σέρρες θα χάσουν αυτές τις διοργανώσεις;

Γ.Κ. «Σίγουρα, γιατί είναι επικίνδυνο για τραυματισμό, αν ακούσεις το ταρτάν, όταν τρέχουν οι αθλητές, χτυπάει τσιμέντο».

Επίσης πέρυσι τέτοια εποχή κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη, είχε τεθεί ξανά το θέμα από τον κ.Λιούμπα.

Από τότε οι προσπάθειες χρηματοδότησης αντικατάστασης του ταρταν (400.000  ευρώ) προχωρούν με ρυθμούς…. χελώνας, όμως ο χρόνος τρέχει, έτσι χάνεται αγωνιστικά το 2018 για τις Σέρρες και «απαξιώνεται» η τεχνογνωσία περίπου 100 ανθρώπων του ΕΑΣ Σερρών που μόνο εύσημα αποκόμιζαν από κάθε αγώνα που διοργάνωναν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Κατά τ’άλλα…

Η ομοσπονδία προχώρησε παράλληλα στην ανάθεση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων σε πόλεις όλης της χώρας. Η διοργάνωση των …μεγάλων, θα γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια στην Πάτρα, ενώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Λάρισας. Στα Τρίκαλα ανατέθηκε το Πρωτάθλημα Κ20 και στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18. Το καλεντάρι της νέας χρονιάς περιλαμβάνει έναν νέο αγώνα, το διεθνές μίτινγκ συνθέτων Γυναικών, που θα γίνει 2-3 Ιουνίου στη… Νάξο.

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της νέας χρονιάς

14/1 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 50χλμ. βάδην Α, Σχινιάς
10-11/2 Σάββατο -Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτ. Κλειστού Στίβου, ΣΕΦ
25/2 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε Ανωμάλο Έδαφος, Τρίκαλα
11/3 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτ. Βάδην 20χλμ. Α/Γ – Κ23, Μέγαρα
18/3 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, Αθήνα
24/3 Σάββατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο, Λάρισα
19-20/4 Πέμπτη – Παρασκευή Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα
22/4 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου
6/5 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. Α/Γ, Κ23 και Εφήβων, Λουτράκι
16 -17/6 Σάββατο – Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, Τρίκαλα
23-24/6 Σάββατο – Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, Κατερίνη
30/6-1/7 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Α΄, Χαλκίδα/Καβάλα
7-8/7 Σάββατο-Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Α/Γ, Κ23, Θεσσαλονίκη
14- 5/7 Σάββατο – Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Πάτρα
28-29/7 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, Λάρισα
11/11 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, Αθήνα

Δείτε αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς πατώντας εδώ