ΣΤΙΒΟΣ: Ο Θοδωρής Ζιώγας ανάμεσα στους 13 επίλεκτους αθλητές ταξιδεύει στην Αργεντινή για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων

ΣΤΙΒΟΣ: Ο Θοδωρής Ζιώγας ανάμεσα στους 13 επίλεκτους αθλητές ταξιδεύει στην Αργεντινή για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων

Στο μακρινό Μπουένος Άιρες της Αργεντινής θα ταξιδέψει σήμερα Τρίτη (2/10) ο  Θοδωρής Ζιώγας , αθλητής του ΓΑΣ Βισάλτη Νιγρίτας, μαζί με άλλους 12 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της αποστολής που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Η ομάδα του στίβου είναι ιδιαίτερα δυνατή καθώς αποτελείται από αθλητές και αθλήτριες, που διαθέτουν τα αγωνιστικά εφόδια να φτάσουν στη διάκριση. Η αποστολή θα ταξιδέψει σήμερα το μεσημέρι στις 16.00 για την Μαδρίτη κι από εκεί για την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Ο Θοδωρής Ζιώγας με τον προπονητή του (αριστερά) στους τελευταίους αγώνες “Μπεκιάρεια 2018”

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αθλημάτων

Τα αγωνίσματα του στίβου θα διεξαχθούν 11-17 Οκτωβρίου με αρκετές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής κυρίως στις ρίψεις, τα οριζόντια άλματα και τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Οι αθλητές στο αγώνισμα της σφυροβολία θα ρίξουν δύο φορές, την Παρασκευή (12/10) και τη Δευτέρα (15/10). Οι καλύτερες επιδόσεις των δύο ημερών θα προστεθούν και θα βγει το αποτέλεσμα.

Ο Σερραίος πρωταθλητής της σφυροβολίας το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 που είχε διεξαχθεί στο Γκιορ της Ουγγαρίας και για ελάχιστα εκατοστά δεν προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος του, είναι έτοιμος για αυτήν την τόσο σπουδαία διοργάνωση.

Στον ιστοτόπο μας anexartitos.gr έκαναν δηλώσεις τόσο ο αθλητής του ΓΑΣ Βισάλτη Θοδωρής Ζιώγας, όσο και ο προπονητής του Πασχάλης Γκουγκούδης

Θοδωρής Ζιώγας: Στόχος είναι μια μεγάλη επίδοση

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και είναι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να εκπροσωπήσω όπως πρέπει και αξίζει την χώρα μας. Δουλέψαμε σκληρά χωρίς να σταματήσουμε καθόλου τις προπονήσεις όλη την χρόνια και όλο το καλοκαίρι και είμαι σε παρά πολύ κατάσταση. Στόχος είναι μια μεγάλη επίδοση και στις δυο μέρες που θ αγωνιστώ με σκοπό να κατακτήσω όσο υψηλότερη θέση μπορώ..

Πασχάλης Γκουγκουδης: Περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για παιδιά κάτω των 18 χρόνων

Περήφανος για τον αθλητή του δήλωσε και ο προπονητής του Πασχάλης Γκουγκουδης, ο ποίος μας είπε:

θα ήθελα ν δηλώσω πως είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και τον τόπο μας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για παιδιά κάτω των 18 χρόνων. Ο Θοδωρής είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Αν και για μένα και μόνο η παρουσία του εκεί ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου σημαίνει πολλά. Καλό ταξίδι και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της αποστολής μας.

Αναλυτικά η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Παίδες
110 μ. εμπ.: Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή)
Επί κοντώ: Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης)
Σφυροβολία: Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας “Βισάλτης”)
Ακοντισμός: Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ)
10.000 μ. βάδην: Ανθιμος Κελεπούρης (Φίλιππος Βέροιας)

Κορασίδες
800 μ.: Ελένη Ιωαννίδου (Φίλιππος Βέροιας)
3.000 μ.: Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος)
Υψος: Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρα 2015)
Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Δισκοβολία: Σοφία Κεσίδη(Κένταυρος Χαλκιδικής)
Σφυροβολία: Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας)
Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (Κένταυρος Χαλκιδικής)
5.000 μ. βάδην: Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.)