ΣΤΙΒΟΣ-Ρίψεις: Ευρωπαίος ο Ζιώγας, δύο χρυσά ο Γεννίκης, Χρυσό ο Βούλκος

Χάλκινα μετάλλια από τις Θεοδώρα Αραμπατζή, Θεοδώρα Σταμάτη και Ραφαηλία Γρηγοριάδου

ΣΤΙΒΟΣ-Ρίψεις: Ευρωπαίος ο Ζιώγας, δύο χρυσά ο Γεννίκης, Χρυσό ο Βούλκος

Στους αγώνες ρίψεων “Κώστας Σπανίδης” στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 26/5 το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ έπιασε στη σφυροβολία ο Θοδωρής Ζιώγας του ΓΑΣ Νιγρίτας «ΒΙΣΑΛΤΗΣ». Ο νεαρός έστειλε τη σφύρα στα 69,35 μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα.

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε και ο Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) στην σφαίρα και στον δίσκο στην κατηγορία Παίδων

Χρυσό μετάλιο κατέκτησε στον ακοντισμό Παίδων ο Ιάκωβος Βούλκος (ΟΦΚΑ Σέρρες)

Τρίτη θέση στον ακοντισμό γυναικών η Θεοδώρα Αραμπατζή (ΓΣ Σέρρες’93) την ίδια θέση κατέκτησαν η Θεοδώρα Σταμάτη (ΓΣ Σέρρες’93) στο ακόντιο Κορασίδων και η Ραφαηλία Γρηγοριάδου (ΟΦΚΑ Σέρρες) στην Σφύρα γυναικών.

Το αγώνισμα του Δίσκου Εφήβων, όπου αγωνιζόταν οι Μιχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ) και Αριστείδης Δημούδης (ΓΑΣ Βισάλτης) δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω κακοκαιρίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων

Το όριο συμμετοχής για την ίδια διοργάνωση έπιασε και η Παναγιώτα Φρίγγη στη σφυροβολία. Η νεαρή έστειλε τη σφύρα στα 64,55 μ. και πέτυχε το στόχο της. Πολύ καλή παρουσία από την Σταυρούλα Κοσμίδου, που ήταν νικήτρια στο αγώνισμα με 68,12 μ., κοντά στο ατομικό της 68,21 μέτρα.
Η Ελίνα Τζένγκο ήταν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή,αφού έστειλε το ακόντιο στα 51,08 μ. και έδειξε πως είναι αθλήτρια παγκοσμίου επιπέδου. Στη δισκοβολία, η Σοφία Κεσσίδη έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας και σήμερα έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού είχε καλύτερη βολή στα 44,88 μέτρα. Καλή παρουσία και από την Μαρία Μαυρεδάκη, που ήταν δεύτερη με 43,21 μέτρα.

Αλλος ένας αθλητής της κατηγορίας Κ20 έβγαλε εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τάμπερε και αυτός είναι ο Ιάσωνας Μαχαίρας. Ο αθλητής της σφαιροβολίας ήταν νικητής στο αγώνισμα με 18,94 μ., επίδοση καλύτερη από το 18,70 μ., που ήταν το όριο.