ΣΤΙΒΟΣ: Υφαντίδου και Πηλίδης προηγούνται στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

ΣΤΙΒΟΣ: Υφαντίδου και Πηλίδης προηγούνται στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων  στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσα τους και η Σοφία Υφαντίδου, η οποία θα επιδιώξει να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Ριο (6.200 β.), αγωνίζονται στo Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων (Δεκαθλο & Επταθλο) ξεκίνησε το Σάββατο 4/6 και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου στο Δημοτικό στάδιο Σερρών.

Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με 3.321 β. έχοντας πετύχει 13.85 στα εμπόδια, 1,62 μ. στο ύψος, 13,09 μ. στη σφαιροβολία και 25,64 μ. στα 200 μέτρα.

Η Σοφία Υφαντίδου θα συνεχίσει και την Κυριακή, στην δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων αγωνισμάτων στις Σέρρες, την προσπάθεια της επίτευξης του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το έργο να της να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τη δεύτερη ημέρα θα πρέπει θα κληθεί να αγωνιστεί σε σε μήκος, ακοντισμό και 800 μέτρα.

Στη δεύτερη θέση με 3.080 βαθμούς είναι η Στέλλα Τζικανούλα και στην τρίτη η Ολγα Καστανά με 2.909. Η τετράδα κλείνει με την Νίκη Ξυδώνα που έχει 2.824 και ως στόχο το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν (5.300).

Τα αγωνίσματα της δεύτερης ημέρας (110 μ. εμπ., δισκοβολία, επί κοντώ, ακοντισμός και 1.500 μ.) θα κρίνουν τον νικητή στο δέκαθλο των Ανδρών. Η πρώτη ημέρα βρήκε τον έμπειρο Κυριάκο Πηλίδη στην πρώτη θέση με 3.594 μ. με τον Παναγιώτη Πήτα να ακολουθεί με 3.539 και τον Παναγιώτη Μάντη να κλείνει την τριάδα με 3.518 βαθμούς.
Πανελλήνιο_Συνθέτων_Σέρρες_1η_2016-DSC_0855Το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Γιάννης Λιούμπας μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών είπε:

«Είναι το 8ο στη σειρά Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώνουμε στις Σέρρες.  Έχουμε την τεχνογνωσία και την πείρα. Τα σύνθετα είναι το δέκαθλο ανδρών και το έπταθλο γυναικών και για μένα είναι το κορυφαίο αγώνισμα του στίβου, το πιο δύσκολο, με αθλητές οι οποίοι πραγματικά είναι υπεραθλητές. Στην πόλη μας βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές  από όλη την Ελλάδα. Τα μάτια είναι Πανελλήνιο_Συνθέτων_Σέρρες_1η_2016-DSCN3218στραμμένα στην Σοφία Υφαντίδου, η οποία κάνει έναν τιτάνιο αγώνα, σε δύσκολες συνθήκες στο γήπεδο της Βέροιας και θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο μαζί με τον προπονητή της τον κ. Κυριάκο Μηνά ενώ εδώ αγωνίζονται και πολλοί άλλοι αθλητές που και μόνο να τερματίσουν στο δέκαθλο είναι σαν να έχουν τερματίσει σε μαραθώνιο. Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Ο φίλαθλος κόσμος των Σερρών πάντα στηρίζει τις προσπάθειες του στίβου. Πάντα στήριζε τις προσπάθειες των αθλητών. Επίσης να τονίσουμε ότι ταυτόχρονα στο στάδιο διεξάγεται και ημερίδα αλμάτων του Γ.Σ. Σέρρες 93».

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook